Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓΝ Πάφου: Τρίτο κρούσμα στο Τμήμα Καθαριότητας

Offsite Team -
19.04.2020 - 09:34

ΓΝ Πάφου: Τρίτο κρούσμα στο Τμήμα Καθαριότητας

Thumbnail
Απολύμανση του χώρου μετά το θετικό αποτελέσμα κορωνοϊού στο Τμήμα Καθαριότητας του ΓΝ Πάφου

Σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες  για απολύμανση του χώρου προχώρησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας μετά το θετικό αποτέλεσμα κορωνοϊού που αφορά  γυναίκα που εργάζεται στο Τμήμα Καθαριότητας του ΓΝ Πάφου στο πλαίσιο του επαναληπτικού ελέγχου.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<< 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πρόκειται για την τρίτη, εργαζόμενη στο Τμήμα Καθαριότητας του ΓΝ Πάφου που εντοπίζεται θετική στον κορωνοϊό εκτός από τους άλλους επαγγελματίες υγείας του κρατικού νοσηλευτηρίου.

Η εργαζόμενη  στο Τμήμα Καθαριότητας του ΓΝ Πάφου έχει διαγνωστεί ότι νοσεί με κορωνοϊό μετά την ανακοίνωση των χτεσινών αποτελεσμάτων από τους επαναληπτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στους εργαζόμενους του ΟΚΥπΥ ενώ επτά συνολικά εργαζόμενοι σχετίζονται με το ΓΝ Πάφου και εντοπίστηκαν θετικοί .

Ήδη από τους επαναληπτικούς ελέγχους 472 εργαζομένων στα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς, εντοπίστηκαν άλλα έξι πρόσωπα  που αφορούν πέντε εργαζόμενους στην κουζίνα του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου και έναν επαγγελματία υγείας. 

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ το έκτο πρόσωπο που εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό αφορά επαγγελματία υγείας επίσης του ΓΝ Πάφου ο οποίος ήταν σε υποχρεωτική απομόνωση τις τελευταίες 14 ημέρες, γιατί ήρθε, όπως αναφέρεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της κουζίνας έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο η κουζίνα παραμένει κλειστή και έγιναν άμεσες ενέργειες για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα ενώ γίνονται διαδικασίες για επαναλειτουργία της. 

Εξάλλου ο Δρα Ιωσήφ Μουτήρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την  προοδευτική μείωση των κρουσμάτων που αυτό , όπως σημείωσε, τους  επιτρέπει να διαχειρίζονται  καλύτερα τα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά που φθάνουν στο ΓΝ Πάφου .

Σημείωσε ωστόσο, πως δεν θα πρέπει να εφησυχαστούμε και αν και οδυνηρό τέτοιες μέρες  να τηρήσουμε τα μέτρα και να παραμείνουμε όσο το δυνατό περισσότερο απομονωμένοι. 

ΚΥΠΕ

Home