Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓΝ Πάφου:Με τη δεύτερη δόση εμβολιάζονται οι επαγγελματίες υγείας

Offsite Team -
26.01.2021 - 09:29

ΓΝ Πάφου:Με τη δεύτερη δόση εμβολιάζονται οι επαγγελματίες υγείας

Thumbnail
Την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός της δεύτερης δόσης του προσωπικού.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΓΝ Πάφου Δρ Σπύρο Γεωργίου. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως εμβολιάζονται με τις  δεύτερες δόσεις οι επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου Πάφου και την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός της δεύτερης δόσης του προσωπικού. 

Επιπρόσθετα συνέχισε, συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί  για τον γενικό πληθυσμό άνω των 80 ετών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας.

 

Η ομάδα εμβολιασμού είπε ο Δρ Γεωργίου είχε μεταβεί στις κλινικές το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όπου έγινε ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας του ιδιωτικού τομέα. Χαρακτήρισε επίσης ικανοποιητικό το αριθμό εμβολιασμού του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου αφού, όπως ανέφερε, έχουν εμβολιαστεί άνω των 200 ατόμων.

Τέλος κάλεσε τον κόσμο όταν έρθει η ώρα του εμβολιασμού του να εμβολιαστεί και να τηρεί τα μέτρα προστασίας, ώστε να εξέλθουμε απ’ αυτή την κατάσταση για το καλό της υγείας όλων μας, αλλά και για να επαναλειτουργήσει γενικά η οικονομία του κράτους.  Προσδοκούμε, είπε, ότι το εμβόλιο θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία του απαραίτητου «τείχους ανοσίας» που θα θωρακίσει το κράτος και την κοινωνία μας.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δρ Γεωργίου ανέφερε πως συνεχίζονται να τηρούνται τα μέτρα προστασίας στο κρατικό νοσηλευτήριο της πόλης, προσθέτοντας πως απαγορεύονται οι επισκέψεις στους θαλάμους, γίνονται θερμομετρήσεις κατά τις εισόδους στο Νοσοκομείο Πάφου και τόσο οι επισκέπτες όσο και το προσωπικό φέρουν μάσκες προστασίας.

Εμβολιασμοί στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας

Στο μεταξύ ξεκινούν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας των 75 και άνω στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΣ Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως μετά από δική του παρέμβαση προς την  Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρ Όλγα Καλακούτα αλλά και το Υπουργείο Υγείας, διευθετήθηκε όπως κινητή ομάδα εμβολιασμού λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Κάτω Πύργου για τα άτομα ηλικίας των 75 και άνω.

Όπως εξήγησε ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ήταν πολύ δύσκολη η μεταφορά των ηλικιωμένων στην Πόλη Χρυσοχούς για τον εμβολιασμό τους για αυτό έγινε η συγκεκριμένη ρύθμιση.  Την Πέμπτη συνέχισε, αναμένεται να εμβολιαστούν 112 κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας αλλά και κάτοικοι μικρότερων κοινοτήτων που γειτνιάζουν με τον Κάτω Πύργο, όπως τα Πηγαίνεια, το Μοσφίλι και ο Πάνω Πύργος Τηλλυρίας.

Ο κ. Κλεάνθους ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας για την θετική τους ανταπόκριση ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων ατόμων με την μετάβαση τους σε άλλες περιοχές για τους εμβολιασμούς τους. 

Μέχρι στιγμής συνέχισε στην περιοχή τους δεν έχουν γίνει εμβολιασμοί. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home