Γονείς: 7 μέρες καραντίνα για μαθητές - Διστακτικοί οι Ειδικοί

Γονείς: 7 μέρες καραντίνα για μαθητές - Διστακτικοί οι Ειδικοί

Δηλώσεις από την Δρ Ζωή - Δωροθέα Πανά - Πρόταση από γονείς να μένουν 7 και όχι 14 μέρες καραντίνα οι μαθητές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία απασχολούν τους γονείς έντονα. Ειδικότερα απασχολεί η παραμονή σε καραντίνα για περίοδο 14 ημερών των μαθητών που είναι στενές επαφές κρουσμάτων.

Οι γονείς ζητούν όπως οι περιπτώσεις μαθητών που βρίσκονται στην ίδια τάξη με συμμαθητές τους επιβεβαιωμένα κρούσματα να μην παραμένουν στο σπίτι για 14 ημέρες, αλλά εφόσον εντός 7 ημερών έχουν δυο αρνητικά τεστ να επιστρέφουν στο σχολείο για να μη χάνουν τα διά ζώσης μαθήματα.

Το εν λόγω θέμα θα απασχολήσει την αυριανή ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων και του Υπουργού Παιδείας. Ωστόσο, η εισήγηση αυτή δεν τέθηκε ακόμα ενώπιον της επιδημιολογικής ομάδας. Η Λέκτορας στο  Ευρωπαϊκό  Πανεπιστήμιο μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας Ζωή - Δωροθέα Πανά κληθείσα από την Offsite να σχολιάσει την εισήγηση αυτή παρουσιάστηκε διστακτική λέγοντας ότι «η περίοδος των 7 ημερών είναι λίγες, εάν υπολογίσετε ότι οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί υγείας συζητούν την περίοδο καραντίνας στενών επαφών για  10 ημέρες τουλάχιστον». Η δρ Πανά τόνισε ότι «ειδικά για τα σχολεία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Ωστόσο, η δρ Πανά τόνισε ότι «εφόσον αυτή η εισήγηση «πέσει» στο τραπέζι θα την συζητήσουμε με την επιδημιολογική ομάδα, την ομάδα ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας και τους σχολιάτρους».

Home