Γονείς: Δυσαρέσκεια για επιστροφή στα Δημοτικά στις 8/2

Γονείς: Δυσαρέσκεια για επιστροφή στα Δημοτικά στις 8/2

Έχουμε παρατηρήσει ότι οι μαθησιακές ανάγκες δεν καλύπτονται πλήρως.

Την έντονη δυσαρέσκεια, καθώς και τον προβληματισμό της, για την απόφαση της Κυβέρνησης για επιστροφή των παιδιών στα Δημοτικά Σχολεία, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου αντί της Δευτέρας, 1 Φεβρουαρίου 2021 που ήταν η αρχική της θέση, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.  

«Παρόλες τις προσπάθειες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων/κηδεμόνων να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους/τις μαθητές/τριες του δημοτικού κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έχουμε παρατηρήσει ότι οι μαθησιακές ανάγκες δεν καλύπτονται πλήρως. Ταυτόχρονα, με τη φυσική παρουσία των μαθητών το σχολείο επιτελεί σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μας και την ισορροπημένη ψυχολογική τους κατάσταση», προσθέτει.

 

Η Συνομοσπονδία εκφράζει την απογοήτευση της «γιατί η παιδεία του τόπου, κατάντησε ο φτωχός  συγγενής αυτής της κρίσης ενώ καλούμαστε εμείς οι γονείς, να αναλάβουμε μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μας αναλογεί και ρόλους που δεν είναι της αρμοδιότητας μας».

 

«Για τις όποιες πιθανές ελλείψεις και μαθησιακά κενά των παιδιών, την ευθύνη θα φέρει το κράτος και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Δεν θα ανεχτούμε άλλη παράταση της μη λειτουργίας των σχολείων και συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επίσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, να διαβεβαιώσει δημόσια, ότι θα λάβει τα μέτρα που χρειάζονται, ούτως ώστε στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς η διδακτέα ύλη να έχει καλυφθεί, σε ικανοποιητικό βαθμό, για τα παιδιά όλων των τάξεων», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home