Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού εξαίρει τις αρχές Προσκοπισμού

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού εξαίρει τις αρχές Προσκοπισμού

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συμμερίζεται τις αρχές της Προσκοπικής Κίνησης σημειώνοντας ότι «ο ρόλος του μεγάλου αυτού βιωματικού σχολείου στις μέρες μας είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις φυσικές, πνευματικές, νοητικές και κοινωνικές τους ικανότητες, ως υπεύθυνοι πολίτες, μέλη της τοπικής, εθνικής και διεθνούς κοινωνίας».

Σε ανακοίνωση με την ευκαιρία της 1ης Αυγούστου,  Παγκόσμιας Ημέρας Προσκοπικού Μαντηλιού, το Γραφείο του Επιτρόπου αναφέρει ότι «η ενθάρρυνση της εμπλοκής της νεολαίας στον εθελοντισμό είναι βασική πολιτική μας, καθώς αποτελεί πολύ σημαντικό εργαλείο καταπολέμησης της παραβατικότητας και πρόληψης των εξαρτήσεων, όπως των ναρκωτικών και του αλκοολισμού, συμβάλλοντας σημαντικά στην προσωπική ανάπτυξη και στην αυτονομία του ατόμου». 

Προσθέτει ότι «ο Προσκοπισμός ξεκίνησε από μια καινοτόμο ιδέα πριν από 113 χρόνια και έτσι, δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο Ατυπης Μάθησης και, έκτοτε, αναπροσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, παραμένοντας σύγχρονος σε κάθε εποχή». 

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού «συγχαίρει το Σώμα Προσκόπων Κύπρου για το ουσιώδες έργο που επιτελεί στον τόπο μας, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών». 

«Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να πρωτοπορεί στον τομέα του εθελοντισμού και της προσφοράς προς το παιδί, τους νέους και τον συνάνθρωπο» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 

Home