Γρίπη Α': 9ος θάνατος σε κρατικό νοσηλευτήριο στην Κύπρο

Γρίπη Α': 9ος θάνατος σε κρατικό νοσηλευτήριο στην Κύπρο

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας

Στους 9 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών στην Κύπρο εξαιτίας της Γρίπης Α'.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σήμερα σημειώθηκε το 9ο θανατηφόρο περιστατικό σε ασθενή που νοσηλευόταν με Γρίπογ Α' σε κρατικό νοσηλευτήριο.

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

Η δραστηριότητα της γρίπης κατά την περίοδο 1η Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα παραμένει αυξημένη αν και τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε μείωση στην δραστηριότητά της σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Από το δίκτυο επιτήρησης των σοβαρών περιστατικών γρίπης του Υπουργείου Υγείας έχουν καταγραφεί από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα 53 σοβαρά περιστατικά, τα οποία νοσηλεύτηκαν σε μεγάλα νοσοκομεία, εκ των οποίων τα εννέα κατέληξαν.

Σήμερα καταγράφηκε το 9ο θανατηφόρο περιστατικό σε ασθενή που νοσηλευόταν σε κρατικό νοσηλευτήριο. Ο ασθενής ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και παρουσίαζε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσηλευτήριο από τις 31 Ιανουαρίου.

Το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε εγρήγορση. Παράκληση είναι όπως το κοινό τηρεί αυστηρά τα μέτρα πρόληψης τα οποία το Υπουργείο έχει ήδη συστήσει:

Φροντίζουμε για τον καλό αερισμό των χώρων όπου ζούμε,

Αποφεύγονται οι κλειστοί πολυσύχναστοι χώροι,

Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε χρησιμοποιούμε χαρτομάντιλο μπροστά από το πρόσωπο και μετά πλένουμε τα χέρια μας,

Πλένουμε καλά και συχνά τα χέρια μας,

Δεν καπνίζουμε, και

Όταν το παιδί μας ασθενεί δεν το στέλνουμε στο νηπιαγωγείο ή το σχολείο για τουλάχιστον 48 ώρες μετά που υποχωρεί ο πυρετός και αφού υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Home