Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

H Oμικρον «άπλωσε δίκτυα στα κατεχόμενα -Ψαλίδι στις συναθροίσεις

Offsite Team -
27.12.2021 - 13:23

H Oμικρον «άπλωσε δίκτυα στα κατεχόμενα -Ψαλίδι στις συναθροίσεις

Έλαβε αποφάσεις η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων»

Μέχρι 10 άτομα θα επιτρέπεται να συναθροίζονται σε σπίτια ενόψει Πρωτοχρονιάς ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα, όπου ήδη εντοπίστηκαν 26 περιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον.  

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» του «υπουργείου υγείας» ανακοίνωσε τα μέτρα ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς. Στις οργανωμένες εκδηλώσεις είτε σε κλειστούς είτε σε ανοικτούς χώρους, αναφέρεται, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους. Κι αυτοί θα πρέπει στην είσοδο να επιδεικνύουν αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή rapid, 24 ωρών.

 

Οι επισκέψεις και συναθροίσεις σε σπίτια επιτρέπονται με μάξιμουμ αριθμό τα 10 άτομα και συστήνεται όπως έχουν αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή rapid, 24 ωρών.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

Σημειώνεται ότι θα ισχύουν τα τεστ που έχουν τα άτομα που φτάνουν από το εξωτερικό ενώ απαγορεύεται η διοργάνωση μαζικών πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων σε σχολεία, γραφεία και κρατικά γραφεία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί ανακοίνωσε χθες ότι εντοπίστηκαν 29 άτομα με τη μετάλλαξη Όμικρον, σημειώνοντας ότι τα περιστατικά αφορούν ηλικιακά νέους, ασυμπτωματικούς στις περισσότερες περιπτώσεις ενώ όπου υπήρξαν συμπτώματα αφορούσαν λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού.  

 

Ο κ. Πιλλί ανάφερε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η πορεία της μετάλλαξης στα κατεχόμενα, αλλά αναμένεται ν’ αυξηθούν τα κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα και θα δοκιμασθεί το σύστημα υγείας. Γι’ αυτό κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει τους χώρους συνωστισμού και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.  

Κάλεσε δε τον κόσμο να εμβολιαστεί, ενώ το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα εμβολιασμού με την 4η δόση, η οποία είναι με Pfizer σε χρονικό διάστημα που διαφέρει (από έναν έως τρεις μήνες) ανάλογα με το εμβόλιο της 3ης δόσης. Σημειώνεται στα κατεχόμενα ότι πολλοί είχαν εμβολιαστεί για τις δύο πρώτες δόσεις με το Sinovac.

 

Χτες το βράδυ ανακοινώθηκαν στα κατεχόμενα 196 κρούσματα, τα 159 θεωρούνται εγχώρια, από 19.689 διαγνωστικούς ελέγχους ενώ ένα άτομο έχασε την ζωή του, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας σε 137.  

Από τα νέα κρούσματα, τα περισσότερα, 78, εντοπίστηκαν στην Λευκωσία, 35 στην Κερύνεια, 21 στην Αμμόχωστο, 3 στην Μόρφου, 19 στο Τρίκωμο και 2 στην περιοχή Λεύκας.

 

Συνολικά υπό θεραπεία και παρακολούθηση βρίσκονται 2154 άτομα, τα 11 στην εντατική.

ΚΥΠΕ

Home