Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χαμόγελα ζωής μέσα από τατουάζ θηλής μετά την μαστεκτομή (Φώτος)

Μικαέλλα Μέσσιου
- 13.06.2021

Χαμόγελα ζωής μέσα από τατουάζ θηλής μετά την μαστεκτομή (Φώτος)

Ο θεσμός του «Celebrate Your Scars»

Της Μικαέλας Μέσσιου

Γυναίκες, όμορφα πλάσματα, που κρύβουν απέραντη δύναμη μέσα τους. Υπάρχουν ακόμα και οι γυναίκες ΗΡΩΙΔΕΣ που παλεύουν καθημερινά και έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη μέσα τους και αξίζουν τον απέραντο θαυμασμό μας. Αυτές είναι οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού ή την οποιαδήποτε μορφή καρκίνου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Θέλοντας να στείλουμε το δικό μας μήνυμα στήριξης και την θετική μας ενέργεια σε αυτές τις γυναίκες που έχουν περάσει ή περνούν τον καρκίνο, η ιστοσελίδα μας ήρθε σε επικοινωνία με το «Celebrate Your Scars», το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί θηλές στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού.  

Συγκεκριμένα το «Celebrate Your Scars», ξεκίνησε από την Ελλάδα και τον περασμένο χρόνο ήρθε και στην Κύπρο. Είναι μία ομάδα από άτομα που κάνουν τατουάζ θηλές σε γυναίκες με μαστεκτομή, άτομα που τους κάνουν το μακιγιάζ αλλά και τους φτιάχνουν τα μαλλιά ή δίνουν όμορφα μαντίλια στις γυναίκες που έχουν χάσει τα μαλλιά τους. Όλο αυτό με σκοπό να τους θυμίσουν πως πάνω από όλα είναι γυναίκες κάνοντάς τις να χαμογελάνε ξανά. 

Η εμπνεύστρια του «Celebrate Your Scars», Ρεβέκκα Γιαννοπούλου είναι tattoo artist πάνω από 20 χρόνια. Ξεκινήσε με μόνιμο μακιγιάζ στο Παρίσι και έτυχε να κάνει ένα μάθημα για θηλές. Αυτή η πρώτη επαφή με το συγκεκριμένο tatoo πέρασε κάπως γρήφορα αφού δεν είχε καμία επαφή με τον καρκίνο και ένιωθε άβολα να πειράξει μια θηλή σε μια γυναίκα. Αφορμή κυρίως για την δημιουργία του Celebrate ήταν ένα πολύ κοντινό της άτομο το οποίο είχε περάσει τον καρκίνο του μαστού. Για να την βοηθήσει να αποκτήσει την αυτοπεποίθησή της λοιπόν, της ζωγράφησε την θηλή και είδε στο πρόσωπο της την χαρά. «Αποφάσισα, ότι αν μπορώ να κάνω κάτι, μπορώ έστω μία φορά το χρόνο να το κάνω δωρεάν σε όποια θέλει. Και ήθελα να το κάνω δωρεάν όχι γιατί κάποιος μπορεί να μην έχει χρήματα να το κάνει».  

1

«Ήθελα να κάνω ένα πάρτι και να μην είναι σαν όλα τα άλλα τα δωρεάν που μπορεί από πίσω να κρύβει και μια πληρωμή. Ήθελα να είναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο γυναικείο πάρτι όπως κάναμε στα 15 μας που κλέβαμε τα μακιγιάζ της μαμάς και βαφόμασταν και ντυνόμασταν, και να μην έχει να κάνει με την αρρώστια. Σαφώς ναι μιλάνε για το θέμα τους γιατί έχουν ανάγκη να τα πούνε, αλλά δεν γιορτάζουμε το κλάμα και το τι ζήσαμε, γιορτάζουμε την γυναικεία φύση όπως θα την γιορτάζαμε αν δεν είχαμε πάθει κάτι. Οπότε ομορφαίνει η μία την άλλη με ότι έχει».

Και το όνομα πως προέκυψε; 

Το όνομα όπως μας έχει πει η κυρία Γιαννοπούλου, το έβγαλε το κορίτσι το οποίο ήταν δίπλα της και το πέρασε λέγοντας πως θέλει να γιορτάζει την κάθε μέρα ακόμα και τις ουλές της. Έτσι και προέκυψε και το όνομα του «Celebrate Your Scars».

«Και αυτό κάνουμε εκείνη την ημέρα (Παγκόσμια ημέρα του καρκίνου του μαστού), γιορτάζουμε τις ουλές των κοριτσιών, αλλά εμείς που υποτίθεται υγιείς, γιορτάζουμε τις ουλές που έχουμε μέσα μας (γιατί είμαστε όλοι πληγωμένοι από κάτι) και όλοι έχουμε ανάγκη από μία μέρα να πούμε δεν πειράζει έλα να το γιορτάσουμε». 

Υπάρχει επίσης από ότι μας ανέφερε συνεργασία και είναι υπό την αιγίδα με το breast center στην Κύπρο και τους ζήτησε να γίνει και στην Κύπρο μία μέρα σαν και αυτή και έτσι και έγινε. Ενώ, από ότι μας είπε η κ Γιαννοπούλου θα γίνει και φέτος στην Κύπρο αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

2

Πότε δικαιούται μία γυναίκα να κάνει τατουάζ αφού έχει περάσει τον καρκίνο του μαστού

Όσον αφορά αυτό το κομμάτι, το αποφασίζει ο γιατρός. Σε καλά  δέρματα υπήρχε περίπτωση που μου έχουν στείλει και στους 3 μήνες. Εγώ θα άφηνα  6 μήνες με ένα χρόνο, αλλά αν ο γιατρός λέει πως μπορεί είναι εντάξει. Το τατουάζ της θηλής θέλει επανάληψη μετά από δύο χρόνια, ανέφερε η κυρία Γιαννοπούλου. 

«Κλείνω την πόρτα των νοσοκομείων και ανοίγω μια χαραμάδα στην καινούρια ζωή που έρχεται» 

Γιώργος Δασκαλόπουλος – Tattoo artist 

6

Ο Γιώργος είναι μέλος του «Celebrate Your Scars», και κάνει και αυτός τατουάζ θηλές. Μιλήσαμε και μαζί του προκειμένου να μας πει την δική του εμπειρία ως άντρας.

5

Ο κύριος Δασκαλόπουλος, μας ανέφερε πως αρχικά το σκεφτόταν λίγο επειδή δεν είχε κάνει ξανά τατουάζ θηλή. Όμω τελικά πήγε. Την πρώτη ημέρα η εμπειρία ήταν τρισδιάστατη τελείως και εκείνη η μέρα έχει θεσπιστεί ως μία σημαντική ημέρα του χρόνου για εκείνον. Είναι πραγματικό ότι πιο σημαντικό κάνουν σε τατουάζ  γιατί οι γυναίκες αυτές το εισπράττουν εντελώς διαφορετικά και είναι γυναίκες που οι περισσότερες ποτέ δεν θα έκαναν τατουάζ και το κάνουν για λόγους ψυχολογίας για να κλείσουν ένα δύσκολο κεφάλαιο. 

2

«Εισπράττω την ειλικρίνεια αφού ολοκληρώσω τις θηλές και είναι όλο αυτό καθηλωτικό. Δεν το περίμενα αν δεν το ζούσα, ότι και να πω θα είναι λίγο για αυτές τις γυναίκες».

Πως ήταν η πρώτη επαφή 

Σύμφωνα με τον κύριο Δασκαλόπουλο την πρώτη επαφή δεν την κατάλαβε. Όπως μας εξήγησε δεν την κατάλαβε γιατί στην πρώτη γυναίκα που πήγε κοντά του, ήθελε να κάνει μια καλή θηλή (με σωστή τεχνική και σωστό αποτέλεσμα). Όταν την είχε φτιάξει είδε στο πρόσωπο της κοπέλας ότι ήταν συγκινημένη αλλά δεν το εισέπραξε. Αλλά μετά την δεύτερη – τρίτη γυναίκα άρχισε να κατάλαβαίνει πως δεν είναι μόνο θέμα τεχνικής και να κάνει ένα καλό αποτέλεσμα αλλά είναι θέμα ψυχολογίας σε γυναίκες που έχουν περάσει ότι έχουν περάσει ή όταν έχουν χάσει για λίγο καιρό την ταυτότητα τους ως γυναίκες. 

3

«Δεν είχα να δώσω, είχα μόνο να πάρω γιατί ήταν τελείως ειλικρινές το συναίσθημα όταν έβλεπαν πως πλέον είχαν πλέον θηλή. Και ένιωθα φοβερά μικρός όσο έβλεπα αυτές τις φοβερές γυναίκες να εισπράττουν κάτι από ένα τατουάζ. Όσο γινόταν αυτό τόσο μικρός ένιωθα».

Μπορεί να υπάρχει κάποια διαφορά στη βελόνα ή στο μελάνι αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα, σημασία έχει το πως θα προσεγγίσεις αυτή την γυναίκα που έχει περάσει διάφορα και το τελικό αποτέλεσμα που θα της δώσει ψυχολογικό boost αυτό είναι το μεγαλειώδης. Είναι και οι σύζυγοί τους μαζί και εισπράττεις διπλά την ευχαριστήση αυτή, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Δασκαλόπουλος.

7

Ειρήνη Ιακώβου – Makeup artist

Μέσω μιας φίλης που εργαζόταν στο κέντρο του μαστού της Κύπρου η Ειρήνη είχε ρωτηθεί εάν θα ήθελε να λάβει μέρος στο «Celebrate Your Scars» . Η αρχική αντίδραση της όταν αποδέχτηκε την πρόταση ήταν ο ενθουσιασμός. Μετά άρχισε να το σκέφτεται ξανά γιατί το έβλεπε από άλλη εικόνα, αυτή της λύπησης. Στο τέλος όμως μετά από σκέψη αποφάσισε να το κάνει.

1

«Ήταν το μεγαλύτερο δώρο που έκανα στη ζωή μου». Όπως μας είπε αποκόμισε μια τεράστια εμπειρία, που της δίδαξε ότι η ουσία στη ζωή μας δεν είναι τα υλικά αγαθά ούτε τα ταξίδια ούτε τα λεφτά. ''Η  ουσία είναι να είμαστε εμείς καλά μέσα μας και το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρούμε αντλήσουμε δυνάμεις που μόνο εμείς ξέρουμε από που μπορούμε να βρούμε. Να αντλήσουμε τις δυνάμεις μας, και οι συγκεκριμένες γυναίκες αυτό έκαναν'', μας ανέφερε η κ. Ιακώβου.

Οι συγκεκριμένες ηρωίδες μέσα από όλο αυτό που περνούν ξεχνούν τι σημαίνει να περιποιούμαι τον εαυτό μου. Στόχος μας ήταν να τις κάνουμε να καταλάβουν πως μια γυναίκα ναι μπορεί να περιποιηθεί τον εαυτό της ακόμα και αν δεν έχει μαλλιά η περούκα της πρέπει να είναι τέλεια, ανέφερε η κ. Ιακώβου στην ιστοσελίδα μας. 

«Εδώ θέλει χαμόγελο, απαγορεύεται να πλησιάσεις ένα άτομο και να είσαι μέσα στη λύπη» 

4

Η εμπειρία της μέσα από την προσφορά της, την έκανε να καταλάβει πως οι μίζεροι άνθρωποι δεν είναι αυτές οι γυναίκες που έχουν παλέψει με τον καρκίνο αλλά εμείς οι απλοί άνθρωπο. «Σίγουρα είναι ψυχοφθόρο συμβάν στη ζωή της  αλλά αντλεί τόση δύναμη που λες αποκλείεται»

3

Ο σκοπός του μακιγιάζ δεν είναι να σε μετατρέψει, είναι για να σου τονίσει την δική σου ομορφιά, που αυτό θέλει να κάνει το «Celebrate Your Scars» με τις ΗΡΩΙΔΕΣ. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS 

Χαρακτηριστικά η Ειρήνη, θυμάται μία γυναίκα την οποία την είχε βάψει, της άρεσε τόσο πολύ, θαύμαζε τον εαυτό της και δεν το πίστευε, που της έδωσε μία ζεστή αγκαλιά. 

«Το μήνυμα που μπορείς να λάβεις είναι τεράστιο, η αγκαλιά τους είναι τόσο σφιχτή που βράζει η ψυχή σου, σε παίρνουν αγκαλιά και νιώθεις τόση ζεστασιά»

Η μικρότερη σε ηλικία που ήταν εκεί 

Η πιο μικρή σε ηλικία ήταν ένα κορίτσι γύρω στα 27. 

Το μήνυμα που έχω λάβει είναι πως «χρειάστηκα μία μέρα κάτι ώρες για να αλλάξει η ζωή μου όλη. Χρειάστηκα μία μέρα για να συνειδητοποιήσω ότι είναι τόσο όμορφη με τα καλά και τα κακά, ότι και αν συμβαίνει… Για όλα υπάρχουν λύσεις. Στη ζωή δεν έχουμε προβλήματα, έχουμε θέματα και για όλα τα θέματα έχουμε λύσεις».

Καταληκτικά, η κ Ιακώβου μας ανέφερε πως οι ΗΡΩΙΔΕΣ αυτές, διακωμωδούσαν τον καρκίνο δηλαδή έβαζαν μπροστά το «τρελό» τον έλεγαν τρελό-καρκίνο. Ενώ, εκεί είδε και την αγάπη των συζύγων των γυναικών αυτών που ήταν ακόμη και εκεί να τις περιμένουν να βαφτούν να φτιάξουν τις θηλές τους και τα μαλλιά τους. 

 

Home