Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χαμός με εισπράξεις Ιατρών ΓεΣΥ

Offsite Team -
19.02.2022 - 06:59

Χαμός με εισπράξεις Ιατρών ΓεΣΥ

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνουν οι καταχρήσεις ιατρών στο ΓεΣΥ οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ρεπορτάζ της Brief.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του μεγέθους του προβλήματος είναι και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, αξιωματούχοι από την Κυβέρνηση, Ανεξάρτητη Αρχή και Αντιπολίτευση βρίσκονται στην ίδια πλευρά ώστε να υπάρξει ρύθμιση σχετικά με τις απολαβές και φορολογία ιατρών αλλά και νοσηλευτηρίων που έχουν συμβληθεί με το ΓεΣΥ. 

Αν και συζήτηση ξεκίνησε εδώ και καιρό, μετά και τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, αυτή συνεχίζεται και εκτός βουλής αφού τόσο η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Γενικός Ελεγκτής προχώρησαν εκ νέου με τοποθετήσεις. 

Ειδικότερα, τη νέα συζήτηση πυροδότησε η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για αποκοπή 103 εκατ. ευρώ από το ΓεΣΥ, για την οποία ο Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε επεξηγώντας πως προέβη σε συμψηφισμό της κρατικής χορηγίας με τις δαπάνες, ανακτώντας το εν λόγω ποσό, κάτι με το οποίο συμφωνεί τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και ο Γενικός Ελεγκτής, με τον ΟΑΥ και τον Πρόεδρο του Θωμά Αντωνίου να αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό από τον ΟΑΥ. 

Λίγο αργότερα, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, απεύθυνε ερώτημα προς τον Υπουργό για ποιο λόγο δεν έλεγξαν τις φορολογικές δηλώσεις των ιατρών του ΓεΣΥ, με τον Υπουργό Οικονομικών να απαντά πως για κάποιο άγνωστο λόγο ο ΟΑΥ αρνείτο να στείλει τα στοιχεία, ενώ σημείωσε ταυτόχρονα πως μετά από οδηγίες του ιδίου έχει συσταθεί ειδική ομάδα στο Τμήμα Φορολογίας η οποία θα έχεις ως αποκλειστικό καθήκον να ελέγξει τα στοιχεία που τελικά έστειλε ο ΟΑΥ. 

vrcdsdwda

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, απαντώντας σε ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σχετικά με την αποκοπή του ποσού των 150 εκατ. ευρώ ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν θα υποκύψουμε στις υποδείξεις σου (σ.σ. του Γενικού Ελεγκτή) να συμπράξουμε σε μια παράνομη πράξη. Δεν θα ανεχθούμε παρανόμως να αποκοπούν από το ταμείο του ΓεΣΥ και των ασθενών €150 εκατ. χωρίς κανένα παραστατικό, σύμβαση, κανονισμό κτλ, συμβάλλοντας στην αποσταθεροποίηση».

 gvrfedadawd

Στην ανάρτηση του Προέδρου του ΟΑΥ απάντηση έδωσε τόσο ο Γενικός Ελεγκτής, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών, με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να απαντά στον κ. Αντωνίου πως «πρώτη η Ελεγκτική Υπηρεσία είπε ότι ο ΟΑΥ θα πρέπει να ελέγχει τις δαπάνες που καλύπτει. Προκαλεί όμως απορία: Πληρώνετε με παράνομες συμβάσεις €1,4 δις σε ιδιώτες με υποτυπώδη έλεγχο, αλλά ανησυχείτε ότι θα σας εξαπατήσει ο Υπουργός Οικονομικών; Ένας ΟΑΥ ανέλεγκτος και υπεράνω του νόμου».

γβωφσδααδς

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε στον κ. Αντωνίου πως «στη βουλή δηλώσατε έτοιμοι να υλοποιήσετε τις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή. Κάντε το. Χαμηλώστε τους τόνους και τα πράγματα θα διορθωθούν. Προς όφελος των ασθενών και των συμφερόντων ου ευνοούνται από τη μη εφαρμογή του νόμου και των καταχρήσεων»

Χ.Ζ

Home