Χάος στο ποδόσφαιρο με μαζικά κρούσματα -Κρίσιμη σύσκεψη

Χάος στο ποδόσφαιρο με μαζικά κρούσματα -Κρίσιμη σύσκεψη

Ανάγκη λήψης νέων αποτελεσματικών μέτρων - Αξιολογούνται τα πάντα

H έκρηξη κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα στο ποδόσφαιρο και ειδικά σε Εθνικό και Νέα Σαλαμίνα όπου ανέβασαν τα περιστατικά στις δυο ομάδες σε 39 (20 ο Εθνικός -19 η Νέα Σαλαμίνα)  φέρνει  μια χαώδη κατάσταση  στο πρωτάθλημά μας και την ανάγκη λήψης νέων αποτελεσματικών μέτρων.

Σήμερα στις 09:00 το πρωί θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας έκτακτη σύσκεψη κορυφής μεταξύ του Υπουργού Κωνσταντίνου Ιωάννου και αντιπροσωπείας της ΚΟΠ στο πλέον υψηλό επίπεδο. Εκεί θα αξιολογηθεί η σημερινή κατάσταση μετά την αύξηση κρουσμάτων και ειδικά σε Εθνικό και Ν. Σαλαμίνα. Όπως πληροφορούμαστε, σε πρώτο πλάνο θα τεθεί το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

Την Τετάρτη η ΚΟΠ βρισκόταν σε διαρκή συνεδρία  με την επιστημονική ομάδα της Ομοσπονδίας που ασχολείται με το πρωτόκολλο τέλεσης ενός αγώνα. Δεν αποκλείεται αύριο να ληφθούν μέτρα μεταξύ των οποίων και η συχνότητα των τεστ στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Στο παρόν στάδιο δεν υπάρχουν ενδείξεις για διακοπή των πρωταθλημάτων παρά μόνο για λήψη μέτρων.

Σημειώνεται ότι στη Λάρνακα λήφθηκαν αποφάσεις για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών σε όλα τα γήπεδα. Επίσης  θα γίνουν άμεσα 1500 τεστ στις μικρές κατηγορίες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής μάς ανέφερε ότι η  σύσκεψη έχει στόχο να εξετάσει την ισχύουσα κατάσταση. Όπως είπε,θα τεθούν όλα επί τάπητος και θα ληφθούν αποφάσεις που θα ανακοινωθούν επίσημα. 

Θα ζητήσει πιστή εφαρμογή πρωτοκόλλων

Όπως πληροφορούμαστε, η επιστημονική ομάδα υπό τον πρόεδρο Δρ Πέτρο Αγαθαγγέλου θα ζητησει την πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων τα οποία χαρακτηρίζονται εξαιρετικά. Η επιστημονική ομάδα θα ζητήσει όπως όλα τα μέλη των ομάδων πειθαρχούν για να μην υπάρξουν φαινόμενα  όπως αυτά που βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα. Το ζήτημα διακοπής των πρωταθλημάτων δεν θα συζητηθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη σημερινή σύσκεψη.

 

Home