Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χασίπογλου: Το Βαρώσι δεν είναι πλέον μέρος της συνολικής λύσης

Offsite Team -
11.06.2020 - 19:27

Χασίπογλου: Το Βαρώσι δεν είναι πλέον μέρος της συνολικής λύσης

Thumbnail
Ο ισχυρισμός του «βουλευτή» του ΚΕΕ Χασίπογλου

Ο Ογουζχάν Χασίπογλου, «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), σε δηλώσεις του χθες, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Μπακίς» είπε ότι συνεχίζουν τις νομικές και τις πολιτικές εργασίες για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

 Ο κ. Χασίπογλου ισχυρίστηκε ακόμα ότι θα τεθούν κριτήρια σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ότι την απόφαση για το σε ποιον ανήκουν οι περιουσίες θα τη λαμβάνει η «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών».

Ανάφερε συνεχίζοντας ότι στόχος τους είναι να τελειώσουν όλες οι διαδικασίες μέχρι το τέλος του έτους και να ανοίξει η Αμμόχωστος και ισχυρίστηκε ότι το άνοιγμα έχει τρεις διαστάσεις.  

«Το κλειστό Βαρώσι θα ανοίξει υπό την διοίκηση και την ασφάλεια της τδβκ. Διότι εμείς θεωρούμε το μέρος αυτό έδαφος της τδβκ. Η Επιτροπή Ακίνητων περιουσιών θα αποφασίσει σε ποιον θα ανήκει η περιουσία», είπε απορρίπτοντας αναφορές ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται για πολιτικούς και «προεκλογικούς» σκοπούς.  

«Εμείς πλέον δεν θα περιμένουμε το κέφι της ελληνοκυπριακής πλευράς. Επειδή περιμέναμε το κέφι της ελληνοκυπριακής πλευράς κρατήσαμε το κλειστό Βαρώσι κλειστό τόσα χρόνια. Οι πολιτικοί θεωρούσαν πάντα το Βαρώσι μέρος της συνολικής λύσης. Τώρα προχωράμε σε αλλαγή θέσης. ‘Έχουμε την ίδια άποψη με την κυβέρνηση της Τουρκίας πάνω σε αυτό το θέμα», είπε

ΚΥΠΕ

Home