Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χατζηπαντέλας: Δίαυλος επικοινωνίας με Νοσοκομεία στο Λονδίνο

Offsite Team -
24.09.2022

Χατζηπαντέλας: Δίαυλος επικοινωνίας με Νοσοκομεία στο Λονδίνο

Για συνεργασία στις ηπατικές και ογκολογικές παθήσεις

Παραγωγικές συναντήσεις με νοσοκομεία και πανεπιστημιακή κλινική πραγματοποίησε στο Λονδίνο ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, με απώτερο στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους για συνεργασία στην αντιμετώπιση ηπατικών και ογκολογικών παθήσεων. 

 

Στις συναντήσεις συμμετείχαν, η Επιχειρησιακή Διευθύντρια του ΟΚΥπΥ κα Ειρήνη Προκοπίου, ο αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας κ. Χρίστος Χρίστου, ο Γενικός Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου κ. Πάνος Εργατούδης, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθηγητής Άδωνης Ιωαννίδης και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κακουρής.

Συγκεκριμένα, με τη Διοίκηση του νοσοκομείου Royal Free συζητήθηκε το ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας σχετικά με τις ηπατικές παθήσεις, με στόχο την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για την εξυπηρέτηση ασθενών από εξειδικευμένους γιατρούς που θα επισκέπτονται την Κύπρο. Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η οικοδόμηση πλαισίου στήριξης για την εγκαθίδρυση ηπατολογικής κλινικής στην Κύπρο, η οποία θα στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και η στήριξη σε διαγνώσεις και θεραπείες σπάνιων ή περίπλοκων ηπατολογικών περιστατικών.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη Διοίκηση του νοσοκομείου Royal Marsden, διερευνήθηκαν τρόποι συνεργασίας στην αντιμετώπιση περίπλοκων ή δύσκολων ογκολογικών περιστατικών, ενώ κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Exeter, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας με Ιατρικές Σχολές στην Κύπρο, όπως επίσης και η ανταλλαγή εκπαίδευσης σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό.

>>>>Διαβάστε επίσης: Ζητούν DNA για έλεγχο πιστοποιητικών γέννησης ύποπτων αλλοδαπών<<<<

Παράλληλα, ο κ. Χατζηπαντέλα, πραγματοποίησε συνάντηση με την Κυπριακή Ιατρική Εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις σε θέματα Υγείας και αποφασίστηκε η αξιοποίηση Κυπρίων γιατρών για την παροχή εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Λονδίνο, ο Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Home