Χειροπέδες σε άντρα για πλαστογραφία πιστοποιητικού ασφάλειας

Χειροπέδες σε άντρα για πλαστογραφία πιστοποιητικού ασφάλειας

Η Αστυνομία εξετάζει την υπόθεση

Στη σύλληψη 35χρονου προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Λεμεσού, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, στις 14 Ιανουαρίου, 2019, ιδιοκτήτης αυτοκινήτου ζήτησε την ανανέωση του πιστοποιητικού ασφάλειας του οχήματος του από ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία απέστειλε σε ηλεκτρονική μορφή το πιστοποιητικό ασφάλισης του αυτοκινήτου, το οποίο είχε εκδοθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, 2018 και θα έληγε λίγες μέρες αργότερα, στις 19 Ιανουαρίου, 2019.

Όπως διαπιστώθηκε ωστόσο, το εν λόγω πιστοποιητικό ασφάλισης ήταν πλαστό, αφού δεν είχε εκδοθεί από την ασφαλιστική εταιρεία, διευθυντικό στέλεχος της οποίας, προέβηκε σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 35χρονου, στη βάση της οποίας, στις 7 Απριλίου, εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψής του. Ο 35χρονος εντοπίστηκε γύρω στις 12.15 χθες το μεσημέρι από μέλη της Αστυνομίας στην Λεμεσό και αφού συνελήφθη βάσει του Δικαστικού εντάλματος, τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λεμεσού.  

Home