Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Hλεκτρικό ποδήλατο: 800 αιτήσεις από τις πρώτες ώρες

Offsite Team -
17.01.2022

Hλεκτρικό ποδήλατο: 800 αιτήσεις από τις πρώτες ώρες

Οι πρώτοι 533 δικαιούχοι θα πάρουν την επιχορήγηση

Ξεπέρασαν τις 800, οι αιτήσεις για επιχορήγηση αγοράς ηλεκτρικού ποδηλάτου, όπως αναφέρει ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, μέσα σε λίγες μόνο ώρες καθώς σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι αιτήσεις.

Παράλληλα, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, στις 10 το πρωί, ωστόσο σύμφωνα με το σχέδιο μόνο 533 χορηγίες θα δοθούν, αριθμός που φαίνεται να ξεπεράστηκε κατά πολύ από τις πρώτες κιόλας ώρες. βωρψεαδαςδ

Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος Οδικών Μεταφορών από σήμερα Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, στις 10 το πρωί. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την α’ φάση του Σχεδίου ανέρχεται στις €240,000.

Το Σχέδιο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μέγιστο ποσό χορηγίας είναι τα €1,000 και η μέγιστη τιμή αγοράς του ηλεκτρικού ποδηλάτου, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €6,000. Υπογραμμίζεται ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα που πωλούνται σε τιμή μεγαλύτερη των €6,000, δεν θα τυγχάνουν επιχορήγησης. Οι αιτήσεις που θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα εξετάζονται κατά σειρά προτεραιότητα υποβολής (first-come, first-served).

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι μόνο φυσικά πρόσωπα. Περισσότερες πληροφορίες για το Σχέδιο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.ev.gov.cy στον Οδηγό του Σχεδίου (Κατηγορία Η14). Διευκρινίζεται ότι η ενσωματωμένη μπαταρία στον σκελετό του ποδηλάτου, που αναφέρεται στην παράγραφο 3.10(γ)(ii) του Οδηγού του Σχεδίου, μπορεί να είναι τύπου “Built in” ή “Fit in”.

Home