Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χορηγία σε μαθητές για αγορά Laptop και Tablet 

Offsite Team -
11.11.2022 - 15:54

Χορηγία σε μαθητές για αγορά Laptop και Tablet 

Thumbnail
Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι - Όσα ανέφερε ο υπουργός Παιδείας 

Ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε την παραχώρηση χορηγίας σε όλα τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού για την απόκτηση συσκευής τάμπλετ και σε όλα τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου για την απόκτηση προσωπικού φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και χορηγία στα παιδιά που ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες που θα ανέλθει στο 100% του κόστους μιας συσκευής.

Συγκεκριμένα όπως σημείωσε στο πλαίσιο της στρατηγικής της Κυβέρνησης και της χώρας για ψηφιακό μετασχηματισμό στην εκπαίδευση έχουμε το σχέδιο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των σχολείων, το οποίο υλοποιείται αλλά και το σχέδιο μετατροπής όλων των αιθουσών διδασκαλίας σε ψηφιακές αίθουσες διδασκαλίες, το οποίο προχωρεί και θα οριστικοποιηθεί σύντομα με στόχο τη μετατροπή 6.600 αιθουσών διδασκαλίας σε ψηφιακές.

Είπε ακόμη ότι το τρίτο σκέλος είναι ο εμπλουτισμός και η προσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων των σχολείων που προβλέπεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και πρόσθεσε πως ο σχεδιασμός αυτός στοχεύει στο «να προσαρμοστούν τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και να ενταχθούν συστηματικότερα οι ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι το σχέδιο «Η Κύπρος – το Αύριο» περιλαμβάνει πρόνοια που θα αρχίσει αυτές τις ημέρες να υλοποιείται για όλους τους μαθητές και μαθήτριες ατομικά και αφορά στο «να διαθέτουν πλέον όλα τα παιδιά μας στην εκπαίδευση μία προσωπική ηλεκτρονική συσκευή».

Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι είναι στο στάδιο υλοποίησης για φέτος η παραχώρηση χορηγίας στα παιδιά της Γ΄ τάξης του Δημοτικού για την απόκτηση συσκευής τάμπλετ και παράλληλα σε όλα τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου θα δοθεί χορηγία για την απόκτηση προσωπικού φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

«Αυτό το σχέδιο αφορά περίπου 7.500 παιδιά στη δημοτική εκπαίδευση και 7.500 παιδιά στη Μέση Εκπαίδευση», ανέφερε και πρόσθεσε πως η πρόνοια είναι από την ηλικία των 7-8 ετών να έχουν στα χέρια τους ένα τάμπλετ το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι την Α΄ Γυμνασίου και μετά σε ηλικία 13 ετών, στη Β΄ Γυμνασίου, να έχουν τα παιδιά ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.    

Αναφέροντας ότι μέχρι σήμερα ισχύει η παραχώρηση χορηγίας σε παιδιά που ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η εμπειρία είναι ότι ορισμένα παιδιά ευάλωτων οικονομικά ομάδων «δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την χορηγία γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσουν λεφτά της οικογένειας» και «για αυτό στο πλαίσιο του σχεδίου που θα εφαρμόσουμε τώρα, η χορηγία για τα παιδιά που ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες  θα είναι αυξημένη για να φτάνει στο 100% του κόστους μιας συσκευής (τάμπλετ για τα παιδιά δημοτικού και υπολογιστή για τα παιδιά του Γυμνασίου)».

«Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα στα σχολεία», σημείωσε.

Home