Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χωρίς σακούλι για περιττώματα σκύλου ή χωρίς λουρί; €100 πρόστιμο

Σωτήρης Νικηφόρου -
21.09.2020 - 06:00

Χωρίς σακούλι για περιττώματα σκύλου ή χωρίς λουρί; €100 πρόστιμο

Thumbnail
Πρόταση στη Βουλή για πρόστιμο σε όσους δεν έχουν λουρί στον σκύλο τους ή δεν έχουν σακούλι για τα περιττώματα του

Του Σωτήρη Νικηφόρου

Πρόταση για τροποποίηση του Περί Σκύλων νόμου κατέθεσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου. 

Σκοπός της πρότασης νόμου η οποία αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, είναι η τροποποίηση του περί Σκύλων Νόμου, ώστε να καταστεί αδίκημα ο περίπατος σκύλου από πρόσωπο χωρίς να είναι δεμένος με λουρί, το οποίο να είναι συνδεδεμένο με το περιλαίμιό του.

Επιπλέον αδίκημα θα είναι και η μη κατοχή από τον ιδιοκτήτη του σκύλου, σακουλιού για περισυλλογή των κοπράνων του σκύλου. 

Η πρόταση προνοεί όπως τα πιο πάνω τιμωρούνται και με εξώδικο πρόστιμο ύψους εκατό (€100) ευρώ. 

Σημειώνουμε ότι υπάρχει ήδη η πρόνοια για πρόστιμο από τους Δήμους για όσους δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους. Η συγκεκριμένη πρόταση του κ. Ευσταθίου, υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να φέρει μαζί του και σακούλι. 

 

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Ευσταθίου για να μας σχολιάσει το σκεπτικό της εισήγησης του:

‘’Η σκέψη είναι ότι ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει το καθήκον να μαζεύει τις ακαθαρσίες του σκύλου του. Η ιδέα είναι να έχει πάντα το σακούλι μαζί του και να τα μαζεύει. Αν όλοι συμμορφωθούν τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για όλους. Και για τους ιδιοκτήτες σκύλων και για τους υπόλοιπους’’.

Για την πρόνοια για το λουρ

Σχετικά με την άλλη πρόνοια της πρότασης για να φέρει λουρί ο σκύλος ο κ. Ευσταθίου δήλωσε:

‘’Όσον αφορά το λουρί είναι καθαρά για θέμα ασφάλειας. Πρέπει να έχει τον έλεγχο ο ιδιοκτήτης. Υπάρχει κόσμος που φοβάται, πρέπει να τον σεβόμαστε’’.

Όπως προαναφέραμε, η πρόταση προνοεί πρόστιμο 100 ευρώ για τους παραβάτες. Αν η πρόταση προχωρήσει και πάει στην Ολομέλεια για ψήφιση θα διαφανεί μετά την συζήτηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. 

 

Home