Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χωρίς SMS οι τουρίστες στην Κύπρο / Μετακίνηση με αυτό το έντυπο

Offsite Team -
06.04.2021

Χωρίς SMS οι τουρίστες στην Κύπρο / Μετακίνηση με αυτό το έντυπο

Με ειδικό έντυπο η μετακίνηση χωρίς περιορισμούς - εκτός από το κέρφιου - για τους τουρίστες / Άλλα λέει το Υπ. Υγείας

Με ειδικό έντυπο μπορούν να μετακινούνται από σήμερα οι τουρίστες, κατά την περίοδο παραμονής τους στην Κύπρο, χωρίς δηλαδή τη χρήση μηνύματος SMS.

>>> Δύο μόνο τελικά οι μετακινήσεις τουριστών (Διευκρίνιση) <<<

Η Brief επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, ο οποίος ανέφερε πως σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που συμμετείχαν εκπροσώποι από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου με το Υφυπουργείο Τουρισμού, συζητήθηκε το πρόβλημα που θα δημιουργείτο με τους τουρίστες που ερχόμενοι στην χώρα μας με τους δικούς τους τηλεφωνικούς αριθμούς δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία του 8998 λογω τεχνικών ιδιαιτεροτήτων του λογισμικού.

Ο κ. Ρουσουνίδης, τόνισε ότι χρειαζόμαστε τους τουρίστες και οφειλουμε στη στιγμή που επιλέγουν να έρθουν και να ξοδέψουν, να τους παρέχουμε μια διευκόλυνση ώστε να μπορούν να επισκεφθούν ένα εστιατόριο, να μεταβούν στην παραλία και να διοργανώσουν τις δραστηριότητες που επιθυμούν.

Όπως ανέφερε, οι τουρίστες θα μπορούν να λαμβάνουν το έντυπο διακίνησης από τον τουριστικό τους πράκτορα ή από το ξενοδοχείο διαμονής τους το οποίο θα επιβεβαιώνει και θα υπογράφει στο ειδικό έντυπο ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι τουρίστας που διαμένει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ή κατάλυμα .

Η διακίνηση τους, επισημαίνει, θα επιτρέπεται από τις 06:00-23:00

Άλλα λέει το Υπουργείο Υγείας

Η Βrief μετά την πιο πάνω εξέλιξη επικοινώνησε με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας, η οποία σε σχετικό μας ερώτημα ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας γνωρίζει ότι τα μέτρα και οι περιορισμοί που ισχύουν για τους Κύπριους είναι τα ίδια και για τους τουρίστες.

Δείτε το σχετικό έντυπο:

ω

Πηγή: Brief / Ξ.Π

Home