Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Χρειάζεται κουλτούρα ειρήνης για ευτυχισμένο μέλλον στην Κύπρο»

Offsite Team -
05.12.2022 - 17:32

«Χρειάζεται κουλτούρα ειρήνης για ευτυχισμένο μέλλον στην Κύπρο»

Thumbnail

Ένα ευτυχισμένο και ειρηνικό μέλλον στην Κύπρο θα είναι δυνατό μόνο με νέες γενιές που θα έχουν μεγαλώσει με μια κουλτούρα ειρήνης και ανεκτικότητας, αναφέρει σε ανάρτησή του ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με την αποχώρηση της τ/κ πλευράς από το δικοινοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Imagine.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε χθεσινή του ανάρτηση, ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Παιδεία, ήταν μία από τις τρεις που δημιουργήθηκαν επί θητείας του και στο πρόγραμμα Imagine και τις εργασίες κουλτούρας ειρήνης και ανεκτικότητας, συμμετείχαν από τις δύο πλευρές 4.696 μαθητές, 751 εκπαιδευτικοί και 91 διευθύνσεις σχολείων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισε παράλογη την απόφαση της τ/κ πλευράς να σταματήσει τη συμμετοχή της σε αυτό. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δύο κοινότητες, που έζησαν σε αυτό το νησί για αιώνες θα εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί μια κουλτούρα ειρήνης μεταξύ των μελλοντικών γενεών, ανεξάρτητα από τις συνθήκες».

Το ευτυχισμένο και ειρηνικό μέλλον αυτού του νησιού, κατέληξε, θα είναι δυνατό μόνο με τις νέες γενιές που έχουν μεγαλώσει με μια κουλτούρα ειρήνης και ανεκτικότητας.

ΚΥΠΕ

Home