Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Χρήζουν εκτενούς διερεύνησης περιστατικά βίας ενάντια σε παιδιά»

Offsite Team -
04.11.2020 - 12:23

«Χρήζουν εκτενούς διερεύνησης περιστατικά βίας ενάντια σε παιδιά»

Thumbnail
Όσα αναφέρει το Hope for Children

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε νηπιαγωγείο, το “Hope For Children” CRC Policy Center καλεί γονείς, επαγγελματίες αλλά και την ευρύτερη κοινωνία να κοιτάξουν με αναστοχαστική διάθεση στο νόημα της προσχολικής φοίτησης, με γνώμονα την προστασία αλλά και το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών.

"Περιστατικά βίας ενάντια στα παιδιά όπως αυτό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι κατακριτέα και χρήζουν εκτενούς διερεύνησης από τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα, εγείρεται για ακόμα μία φορά η ανάγκη για επένδυση στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος ξεκινώντας μεταξύ άλλων από την παροχή κατάλληλης και στοχευμένης κατάρτισης και αξιολόγησης και τη διασφάλιση επαγγελματικής εποπτείας προς τους εκπαιδευτικούς", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Καθώς οι εκπαιδευτικοί αποτελούν πρότυπα μίμησης, καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί στον τρόπο διαχείρισης ιδιαίτερων καταστάσεων ή ακόμα και δικών τους δυσκολιών που προκύπτουν μέσα από την καθημερινή τους αλληλεπίδραση με τα παιδιά. Παράλληλα, η γλώσσα που χρησιμοποιείται από τους ενήλικες διαδραματίζει ζωτικής σημασίας ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών, καθώς αυτά επεξεργάζονται τις καταστάσεις που βιώνουν κυρίως μέσα από την παρατήρηση, συνεπώς η εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσα από τα παραδείγματα", αναφέρεται.

 

Επισημαίνεται ακόμα ότι η έκθεση ενός ανήλικου σε ψυχολογική βία με τη χρήση εκφοβιστικών ή άλλων μέσων στο σχολικό του περιβάλλον δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αποδεκτή κατάσταση, εντούτοις εκτιμάται ως ζημιογόνος παράγοντας που μπορεί να επιφέρει σοβαρές δυσκολίες στο συναισθηματικό του κόσμο, να ενισχύσει το αίσθημα φόβου, ανασφάλειας και απόρριψης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μέσα από την άμεση επαφή του Hope For Children τόσο με σχολικά πλαίσια όσο και με οικογένειες, φαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αγωνίζονται καθημερινά για να καλύψουν με ασφάλεια τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών, επιδιώκοντας και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους σε ζητήματα που αφορούν την συναισθηματική τους στήριξη.

ΚΥΠΕ

Home