Η 1η μέρα του Πάπα στην Κύπρο - Όλα όσα έγιναν

Η 1η μέρα του Πάπα στην Κύπρο - Όλα όσα έγιναν

Φωτογραφίες και βίντεο

Στην Κύπρο βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο Πάπας Φραγκίσκος σε ιστορική επίσκεψη στο νησί, στην δεύτερη επίσκεψη Πάπα στην Κύπρο, έπειτα από την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ το 2010.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  αφίχθη λίγο πριν τις 15:00 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας όπου έγινε επίσημη υποδοχή από την Πρόεδρο της Βουλής και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στις 16:00 ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε συνάντηση με Ιερείς, πιστούς, εκκλησιαστικούς συνδέσμους και κινήματα στον Καθεδρικό Ναό Μαρωνιτών της Παναγίας Χαρίτων στη Λευκωσία, ενώ στις 17:15 πραγματοποιηθήκε η Τελετή Υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 17:30 είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Δείτε ΕΔΩ αυτούσια την ομιλία του Πάπα στο Προεδρικό και ΕΔΩ αυτούσια την ομιλία του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Την Παρασκευή στις 08:30 ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον προκαθήμενο της κυπριακής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄ στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Κύπρου και στις 09:00 θα συναντηθεί με την Ιερά Σύνοδο στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό.

Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο ΓΣΠ η Θεία Λειτουργία και ομιλία από τον Πάπα Φραγκίσκο. Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Οικουμενική Προσευχή με μετανάστες στην Ενοριακή Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία.

Τον βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο στο Πάπα Φραγκίσκο και στην παπική αντιπροσωπεία στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20:30.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα έγιναν την 1η μέρα με φωτογραφίες και βίντεο:

As it Happened