Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η αναπαράσταση της Σταύρωσης του Χριστού αναβίωσε στον Κάθηκα

Offsite Team -
22.04.2022

Η αναπαράσταση της Σταύρωσης του Χριστού αναβίωσε στον Κάθηκα

Πέραν των 50 χρόνων η παράδοση αναπαράστασης της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού προς τον Γολγοθά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Κάθηκας αναπαράστησε τη μεταφορά του Τιμίου Σταυρού στον Γολγοθά, τη Σταύρωση του Κυρίου. Όλοι ήταν εκεί, μικροί, μεγάλοι, κάτοικοι του Κάθηκα αλλά και απόδημοι, ντόπιοι και ξένοι που ήθελαν να δουν από κοντά την αναπαράσταση της Σταύρωσης του Κυρίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κοινοτάρχης Κάθηκα Μενέλαος Τούρβας ανέφερε πως συνεχίζουν και το φετινό Πάσχα την αναπαράσταση της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού προς τον Γολγοθά μια παράδοση, όπως είπε, πέραν τον 50 χρόνων που δημιούργησε ο τότε ιερέας του Κάθηκα, ο αείμνηστος Παπασάββας.  

1

Ο τότε ιερέας της κοινότητας είχε επισκεφτεί τα Ιεροσόλυμα, συνέχισε ο κ. Τούρβας, είδε το μαρτύριο του Χριστού  να αναπαρίσταται μπροστά στα μάτια του. Η ιδέα του άρεσε και τη μετέφερε και στην ενορία του. Έτσι, όταν επέστρεψε πήρε τον Σταυρό στους ώμους και μετέφερε το αίσθημα που βίωσε στα Ιεροσόλυμα στους πιστούς που τον ακολούθησαν. Ο Παπασάββας κουβαλούσε το Σταυρό μέχρι τον θάνατό του. Αργότερα, τον ρόλο ανέλαβε ο εκάστοτε κοινοτάρχης. Τον σταυρό, σημείωσε, τον μετέφερε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ονουφρίου μέχρι τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο κέντρο του Κάθηκα.

Εμείς, είπε, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να συνεχίσουμε τις παραδόσεις μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home