Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Alert: Η Αστυνομία αναμένει και άλλους λαθρομετανάστες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.09.2020 - 06:00

Alert: Η Αστυνομία αναμένει και άλλους λαθρομετανάστες

Thumbnail
Η αντίδραση του Αρχηγού Αστυνομίας για το μεταναστευτικό

Λαθρομετανάστες… γέμισαν τις τελευταίες ημέρες οι κυπριακές θάλασσες. Πέραν των 250 ατόμων (που ζητούν μια καλύτερη ζωή στην Κυπριακή Δημοκρατία) βρέθηκαν τα τελευταία 24ωρα στις κυπριακές ακτές. Οι αλλοδαποί που χρυσοπληρώνουν τους διακινητές τεράστια ποσά προέρχονται κυρίως από τον ταλαιπωρημένο τον τελευταίο μήνα Λίβανο.

Τους στέλνουν πίσω

Με πολιτική απόφαση και κατόπιν συμφωνιών κρατών, η Κυπριακή Δημοκρατία στέλλει τους λαθρομετανάστες στις χώρες από τις οποίες φθάνουν στην Κύπρο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Λίβανος αποδέχεται την επανεισαγωγή των αλλοδαπών.

Λιμενική: «Αναμένουμε και άλλους»

Ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Νίκος Σοφοκλέους τόνισε ότι «αυτή την περίοδο, η καλοκαιρία και οι ήρεμες θάλασσες επιτρέπουν την εισαγωγή λαθρομεταναστών που προσφέρουν 1500 -2000 ευρώ σε διακινητές.. Άρα αναμένουμε στις επόμενες ημέρες εφόσον διατηρούνται οι καλές καιρικές συνθήκες και άλλους αλλοδαπούς». Ο κ. Σοφοκλέους τόνισε ότι «λαμβάνουμε τα μέτρα μας ώστε να αποτρέψουμε την εισδοχή λαθρομεταναστών από χώρες κατηγορίας Γ».

Ο κ. Σοφοκλέους ρωτήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες ότι την Παρασκευή  η Αστυνομία άφησε στη θάλασσα οικογένειες με αποτέλεσμα ανήλικοι να οδηγηθούν με θερμοπληξία στο Μακάριο Νοσοκομείο. Ο Διοικητής της Λιμενικής τόνισε ότι «προσφέρουμε βοήθεια σε όσους χρήζουν βοήθειας».

«Αυστηρή μεταναστευτική πολιτική»

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου μιλώντας στην Offsite τόνισε ότι «ως Αστυνομία εφαρμόζουμε αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Ο Αρχηγός τόνισε ακόμα ότι «προσπαθούμε να αποτρέψουμε τη λαθρομετανάστευση ειδικά σε περίοδο κορωνοϊού. Ο Αρχηγός κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες που ακούστηκαν την Παρασκευή ότι η Αστυνομία άφησε στη θάλασσα ανήλικους, αλλά δεν το σχολίασε λέγοντας ότι δεχόμαστε «αέναο πόλεμο». Αναφορικά με την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να  στέλλει τους λαθρομετανάστες στις χώρες από τις οποίες φθάνουν στην Κύπρο, ο Αρχηγός είπε ότι γίνεται κατόπιν συμφωνίας κρατών.

Σε έκτακτη σύσκεψη χθες Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου 2020 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας και Εξωτερικών, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ και ο Αρχηγός Αστυνομίας και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες λήφθκαν αποφάσεις. Συγκεκριμένα, , η Κυβέρνηση θα στείλει  υπηρεσιακό κλιμάκιο εντός 48 ωρών στο Λίβανο για διαβούλευση με το μεταναστευτικό.

 

Home