Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ ανέλαβε την ψηφιοποίηση αρχείου του ΚΟΑ

Offsite Team -
01.06.2021 - 17:34

Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ ανέλαβε την ψηφιοποίηση αρχείου του ΚΟΑ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του ΚΟΑ

Τη δωρεάν ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση του αρχείου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), έχει αναλάβει η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του ΚΟΑ, το οποίο ανανεώθηκε την Τρίτη.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Το Μνημόνιο έχει σκοπό την προαγωγή και αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του ΚΟΑ στους τομείς του αθλητισμού, της επιστήμης, της έρευνας και της εκπαίδευσης ως επίσης την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων και φαινομένων που άπτονται του αθλητισμού όπως είναι, για παράδειγμα, ο έλεγχος των απαγορευμένων ουσιών, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας στις αθλητικές εκδηλώσεις και η αποκατάσταση αθλητών.

 

Το Μνημόνιο προβλέπει, επίσης, την προσφορά υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε εξαίρετους αθλητές, μετά από συνεννόηση των μερών και ανάλογα με τη δυνατότητα για τη διάθεση τέτοιων θέσεων από το Πανεπιστήμιο ως επίσης τη συμμετοχή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση νέων πρωταθλητών πρωταθλητριών για να είναι προετοιμασμένοι για διπλή καριέρα (dual career).  

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, την ανανέωση του Μνημονίου υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, στη Λεμεσό.  

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρύτανης Ζαφείρης έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική και πολύπλευρη συνεργασία, η οποία έχει ως αφετηρία, τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και του Δήμου Λεμεσού για ανάπλαση του ιστορικού σταδίου ΓΣΟ.

Πρόσθεσε πως το ΤΕΠΑΚ συνεργάζεται και με διάφορους άλλους οργανισμούς, αθλητικά σωματεία και κοινότητες για σκοπούς ψηφιοποίησης των αρχείων τους, στο πλαίσιο της προσφοράς του Πανεπιστημίου στην κυπριακή κοινωνία.  

Ανέφερε επίσης πως το Πανεπιστήμιο θα χρειαστεί τη βοήθεια του ΚΟΑ για αναβάθμιση των αθλητικών του χώρων, καθώς στα επόμενα λίγα χρόνια, το ΤΕΠΑΚ θα αποκτήσει τις δικές του, ιδιόκτητες, αθλητικές εγκαταστάσεις και φοιτητικές εστίες, στον πρώην οικισμό Βερεγγάρια στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.  

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε πως η ψηφιοποίηση του αρχείου του Οργανισμού θα αναβαθμίσει και θα κάνει ευρύτερα γνωστή την ιστορία του ΚΟΑ και του κυπριακού αθλητισμού γενικότερα.  

Αναφερόμενος στη συμφωνία για ανάπλαση του ΓΣΟ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως το έργο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης για πλήρη αναβάθμιση του σταδίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ Μάριος Ζέρβας, ανέφερε, επίσης, πως η Βιβλιοθήκη, μέσα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της προσφοράς της προς την κοινωνία, συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς της Λεμεσού και όλης της Κύπρου. Πρόσθεσε πως η Βιβλιοθήκη συνεργάζεται με δήμους και κοινότητες για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, μέσω πληθοπορισμού, αξιοποιώντας το κοινωνικό δίκτυο Facebook.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home