Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Επ.Διοικήσεων μηνύει τον Γενικό Ελεγκτή

Offsite Team -
13.02.2020 - 16:38

Η Επ.Διοικήσεων μηνύει τον Γενικό Ελεγκτή

Thumbnail
Για διάδοση ψευδών ειδήσεων

Νομικά μέτρα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας θα πάρει η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη για "διάδοση ψευδών ειδήσεων" που περιέχονται σε επιστολή του Γενικού Ελεγκτή σε Επιτροπές της Βουλής, καθώς και σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε σήμερα. 

>>>Οδυσσέας: Μα το θέμα δεν αφορά την εταιρεία αλλά την Επίτροπο<<<

Σε ανακοίνωσή της η κ. Λοττίδη παρατηρεί ότι ο αναγνώστης "έχει κουραστεί από την επανάληψη ισχυρισμών και αμφισβήτησης που δέχομαι τα τελευταία δυόμισι χρόνια από το Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως αποτέλεσε αντικείμενο διερεύνησης των εννέα συνολικά οικονομικών ελέγχων που έχει κάνει στο Γραφείο της, "χωρίς βεβαίως να βρεθεί τίποτε το μεμπτό".

Η κ. Λοττίδη σημειώνει ότι "είναι αναντίλεκτο ότι το να θέσω υπό την αιγίδα μου μια εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση κατά της βίας ενάντια των γυναικών δεν προσπορίζομαι οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, αλλά αντιθέτως μια τέτοια κίνηση εμπίπτει στον τομέα αρμοδιοτήτων μου για προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως ο Φορέας Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων. Είναι, επίσης, αναντίλεκτο ότι ο εκάστοτε χορηγός επικοινωνίας μιας εκδήλωσης δεν προσπορίζεται οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, αλλά υποστηρίζει την προβολή της εκδήλωσης και δη τον σκοπό της".

>>>Νέα πυρά Οδυσσέα σε Λοττίδου για πολιτιστική εκδήλωση<<<

Ο κ. Μιχαηλίδης, συνεχίζει η κ. Λοττίδη, "ενώ έχει στα χέρια του αντίγραφο της επιστολής ημερομηνίας 10/1/20 από ιδιωτική εταιρεία, η οποία απευθύνεται σε εμένα με την παράκληση να θέσω υπό την αιγίδα μου την εν λόγω εκδήλωση, συνεχίζει να προχωρεί σε διάδοση ψευδών ειδήσεων".

Η Επίτροπος Διοικήσεως προσθέτει πως "οι επιθέσεις δεν θα με άγγιζαν, καθώς το ύφος και ήθος του πομπού τους είναι υπό την κρίση του οποιουδήποτε αποδεκτή. Αλλά γνωρίζω πως έχω υποχρέωση να δώσω το σωστό μήνυμα στο πλαίσιο της εντολής μου: αν μια γυναίκα σε θέση εξουσίας δέχεται αδιαμαρτύρητα συστηματική διαπόμπευση για την εργασία και το ήθος της, πώς θα μπορεί να διαμαρτυρηθεί οποιαδήποτε άλλη εργαζόμενη που βρίσκεται σε θέση εξάρτησης;"

>>>Αγωγή εταιρείας κατά του Γενικού Ελεγκτή<<<

Έτσι, καταλήγει, "αποφάσισα να προχωρήσω στην επόμενη διαδικασία, λαμβάνοντας όλα τα νομικά μέτρα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή, όπως ορίζει ο νόμος και επιβάλλει το κράτος δικαίου. Φιλοδοξώ, όχι στην προσωπική μου επιβεβαίωση, αλλά στο να καταδείξω ότι η ανθρώπινη και η γυναικεία αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη απέναντι σε οποιονδήποτε εκφοβισμό και συμπεριφορά γιατί και η ανοχή έχει και τα όριά της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως αδυναμία".

ΚΥΠΕ

 

Home