Η Επιτροπή Φιλίας Κύπρου-Αρτσάχ: Αναγνώριση της ανεξαρτησία του

Η Επιτροπή Φιλίας Κύπρου-Αρτσάχ: Αναγνώριση της ανεξαρτησία του

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει και άλλα μέτρα προς την κατεύθυνση της στήριξης του Αρτσάχ.

Η Επιτροπή Φιλίας Κύπρου -Αρτσάχ αποφάσισε να αποταθεί στις πρεσβείες των χωρών της ομάδας του Μινσκ (ΗΠΑ-Ρωσία-Γαλλία ) και να απαιτήσει την άμεση αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Αρτσάχ.

Ανακοίνωση της Ομάδας  Φιλίας Κύπρου - Αρτσάχ αναφέρει ότι το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Φιλίας Κύπρου – Αρτσάχ σε σημερινή συνεδρίασή της, ανασκόπησε την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά τον καταστροφικό πόλεμο που επεβλήθη στον λαό.

"Λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφωθείσα κατάσταση, την καταστροφική συμφωνία που επεβλήθη και τις διεθνείς συγκυρίες, η Επιτροπή αποφάσισε να αποταθεί στις πρεσβείες των χωρών της ομάδας του Μινσκ (ΗΠΑ-Ρωσία-Γαλλία ) και να απαιτήσει την άμεση αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Αρτσάχ", σημειώνει.

Ταυτόχρονα, αποφάσισε να προβεί σε κάθε ενέργεια για να στηρίξει την παγκόσμια αρμενική διασπορά στον αγώνα της να δημιουργήσει ξανά υποδομές για τη στήριξη της διαβίωσης των κατοίκων του Αρτσάχ και την επιστροφή των προσφύγων.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει και άλλα μέτρα προς την κατεύθυνση της στήριξης του Αρτσάχ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home