Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ιστορία πίσω από σύλληψη 50χρονου στην Κύπρο για απαγωγή

Offsite Team -
26.11.2021 - 13:05

Η ιστορία πίσω από σύλληψη 50χρονου στην Κύπρο για απαγωγή

Η τραγική ιστορία του 6χρονου Εϊτάν που είναι ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος με την πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία

Έρευνες για την πιθανή απαγωγή του μικρού Εϊτάν Μπιράτ 6 χρονών, του μοναδικού επιζών του δυστυχήματος με την πτώση τελεφερίκ στη Λίμνη Ματζιόρε διεξάγουν οι ιταλικές αρχές.

Μάλιστα, έρευνες γίνονται και στην Κύπρο μετά και τη σύλληψη 50χρονου ο οποίος μετά από πληροφορία που λήφθηκε στην Ιντερπόλ Λευκωσίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο 50χρονος καταζητείτο από τις Αρχές της Ιταλίας, για υπόθεση απαγωγής ανηλίκου, που διαπράχθηκε στις 11/09/2021.

Όπως πληροφορείται η offsite, o Ιταλός ανέφερε σήμερα Παρασκευή στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την έκδοση του στις ιταλικές αρχές.

Η πιθανή απαγωγή και η δικαστική διαμάχη

Ο εξάχρονος Εϊτάν Μπιράτ είναι ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος με την πτώση τελεφερίκ στη Λίμνη Ματζιόρε της Ιταλίας. Ο ανήλικος έχασε τους γονείς του και τον αδερφό του στο τραγικό συμβάν του περασμένου Μαΐου, και έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαμάχη ανάμεσα σε συγγενείς για την επιμέλειά του.

Οι γονείς του Εϊτάν Αμίτ Μπιράν, ηλικίας 30 ετών και Ταλ Μπελέγκ, ηλικίας 27 ετών, ζούσαν εδώ και χρόνια στην Ιταλία, όπου ο Αμίτ σπούδαζε ιατρική.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας, Σμούλικ Πέλεγκ, πήρε το παιδί από την Ιταλία στην Ελβετία και από εκεί στο Ισραήλ, αντί να το παραδώσει στην θεία του, Άγια Μπιρνα, που ζει στην Ιταλία.

Οι ιταλικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα για πιθανή απαγωγή.

Στις 25 Οκτωβρίου, ισραηλινό δικαστήριο διέταξε την επιστροφή του Εϊτάν στην Ιταλία. «Το δικαστήριο διέταξε την επιστροφή του ανηλίκου στον τόπο συνήθους διαμονής του στην Ιταλία και καταδίκασε τον παππού να καταβάλει τα έξοδα και τις αμοιβές του δικηγόρου ύψους 70.000 σεκέλ (19.000 ευρώ)», αναφέρεται στην απόφαση της δικαιοσύνης, που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η οικογένεια της μητέρας του Εϊτάν Μπιράν απέρριψε τις κατηγορίες της απαγωγής, διαβεβαιώνοντας πως οι γονείς του αγοριού επιθυμούσαν εκείνο να μεγαλώσει στο Ισραήλ.

«Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του παππού, σύμφωνα με τους οποίους η επιστροφή του ανηλίκου στην Ιταλία παραβιάζει το καθήκον της προστασίας του ανηλίκου ούτε από τον φόβο των ζημιών που θα μπορούσαν να προκληθούν στο παιδί από την επιστροφή του στην Ιταλία», αναφέρει το δικαστήριο οικογενειακών υποθέσεων του Τελ Αβίβ.  

Home