Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ΚΔ ανοίγει τα οδοφράγματα, οι κατοχικές αρχές όχι - Τι ισχύει

Offsite Team -
19.06.2020 - 13:10

Η ΚΔ ανοίγει τα οδοφράγματα, οι κατοχικές αρχές όχι - Τι ισχύει

Thumbnail
Τα νέα δεδομένα από την Κυριακή (21/6)

Μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να αποφάσισε όπως την Κυριακή 21/6 ανοίξει όλα τα οδοφράγματα πλην αυτού της Λήδρας για διελεύσεις, αλλά τα πράγματα ουσιαστικά είναι αλλιώς.

Παρά την απόφαση της ΚΔ φαίνεται ότι τα οδοφράγματα θα μείνουν κλειστά αφού το ίδιο δεν ισχύει και με τις αποφάσεις των κατοχικών αρχών. Θυμίζουμε ότι ο Κουτρέτ Όζερσαϊ δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει κάτι το πολύ απρόοπτο, από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν τα σημεία διέλευσης χωρίς την υποχρέωση παραμονής σε καραντίνα και με την δυνατότητα διεξαγωγή τεστ.

Στις 22  Ιουνίου οι κατοχικές αρχές θα ανοίξουν τα οδοφράγματα χωρίς καραντίνα, για Τ/Κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές, για Τ/Κ ασθενείς και μαθητές, για Μαρωνίτες και εγκλωβισμένους, όπως επίσης και για τους Τ/Κ κατοίκους της Πύλας.

Άρα ουσιαστικά δεν αναμένεται να γίνει διέλευση από τα οδοφράγματα την Κυριακή 21/6 πέραν κάποιων εργαζομένων τους οποίους επιτρέπει η Τ/κ πλευρά.

Θυμίζουμε ότι όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας «μετά τη σημερινή σύσκεψη της επιστημονικής ομάδας και της διυπουργικής Επιτροπής υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση ότι από την 21η Ιουνίου θα επιτρέπεται σε Κύπριους πολίτες και σε πρόσωπα που διαμένουν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, η διέλευση από και προς τα κατεχόμενα από όλα τα σημεία διέλευσης πλην αυτού της οδού Λήδρας, νοουμένου ότι θα προσκομίζουν πιστοποιητικό διενέργειας μοριακής εξέτασης για την ασθένεια του COVID-19 με αρνητική ένδειξη και με ισχύ τουλάχιστον 72 ώρες πριν από κάθε διακίνηση.

Επιπλέον, οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προβαίνουν σε τυχαίες δειγματοληπτικές εξετάσεις σε πρόσωπα που θα διακινούνται από τα σημεία διέλευσης.

Home