Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Λεμεσός κρατάει κλειδωμένη όλη την Κύπρο

Offsite Team -
23.02.2021

Η Λεμεσός κρατάει κλειδωμένη όλη την Κύπρο

Thumbnail

Συνεχής και πολύ ανησυχητική είναι η αύξηση κρουσμάτων στη Λεμεσό

Συνεχής και πολύ ανησυχητική είναι η αύξηση κρουσμάτων στη Λεμεσό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα κρούσματα της Τρίτης (23/2) το ποσοστό θετικότητας στα rapid test ήταν σχεδόν 1% κάτι που προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία στους επιδημιολόγους και το Υπουργειο Υγειας. 

Τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη σοβαρή επιδημιολογική επιβάρυνση που καταγράφεται στη Λεμεσό και το θέμα θα τεθεί εκ νέου αύριο Τετάρτη ενώπιον των επιδημιολόγων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην τελευταία εθνική αναφορά την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρθηκε  ότι η επιβάρυνση εξακολουθεί να υφίσταται στην Λεμεσό, που κατά συνέπεια διατηρεί την αθροιστική επίπτωση για ολόκληρη τη χώρα σε μη ασφαλή όριο. Διαφαίνεται ότι εάν δεν υπήρχε η επιβάρυνση στη Λεμεσό, η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο θα ήταν πιο βελτιωμένη, η χώρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πράσινη» (σύμφωνα και με τους δείκτες του ECDC) και αυτό θα συνέβαλε καθοριστικά σε γρηγορότερη άρση περισσότερων περιοριστικών μέτρων. 

Ως εκ τούτου η αύξηση στη Λεμεσό κρατά ουσιαστικά κλειδωμένη ολόκληρη την Κύπρο. 

Όπως προαναφέραμε η Λεμεσός θα απασχολήσει έντονα αύριο την σύσκεψη στο Προεδρικό και δεν αποκλείεται να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για να περιοριστεί το σοβαρό πρόβλημα.

Home