Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Μαρία έκανε μόνο δύο φροντιστήρια και πέτυχε 20άρι

Της Αγάθης Χατζηκωστή -
02.07.2019

Η Μαρία έκανε μόνο δύο φροντιστήρια και πέτυχε 20άρι

Thumbnail
Δηλώσεις στην Offsite

Το απόλυτο 20 πέτυχαν οι 13 πρωτεύσαντες στις Παγκύπριες εξετάσεις.

H ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με την Μαρία Παπαπέτρου από τη Μέσα Γειτονιά, απόφοιτο του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, η οποία είναι μια από τους 13 πρωτεύσαντες και εξασφάλισε θέση στη Σχολή Οικονομικών Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι πρώτες δηλώσεις της: 

“Νιώθω πολύ χαρούμενη γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Δεν περίμενα να τα πάω τόσο καλά και να εξασφαλίσω τόσο ψηλό βαθμό, πίστευα ότι θα είχα χαμηλότερη βαθμολογία” 

Δείτε ΕΔΩ τους πρωτεύσαντες

Πως τα κατάφερε:

“Για να πετύχω την εισδοχή μου στο Πανεπιστήμιο και αυτά τα αποτελέσματα ήμουν πολύ οργανωμένη και συνεπής. Ήμουν πολύ προσεκτική κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην τάξη, ώστε να μη χρειάζεται να διαβάζω τόσο πολύ στο σπίτι. Επιπλέον, μαθήματα σε φροντιστήριο έκανα μόνο για δύο από τα μαθήματα των εξετάσεων, όχι για όλα. Θεωρώ ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μαθήματα αν είσαι προσεκτικός και συγκεντρωμένος την ώρα του μαθήματος”

Διαβάστε ΕΔΩ τα αποτελέσματα

Τα επόμενα βήματα της Μαρίας

«Δεν αποφάσισα ακόμα αν θα κρατήσω τη θέση μου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή αν θα κάνω αίτηση για την Ελλάδα, καθώς έχω εξασφαλισμένη θέση σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Το πιο πιθανό είναι να μην την κρατήσω για να μην την στερήσω σε κάποιον άλλον που την χρειάζεται περισσότερο από εμένα” 

Συμβουλή σε μαθητές

“Η συμβουλή μου σε άλλους μαθητές που θέλουν να εξασφαλίσουν μια θέση σε ένα Πανεπιστήμιο είναι να έχουν συνέπεια, οργάνωση και να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του μαθήματος γιατί όλα εξαρτώνται από τον εαυτό μας και απο τον χρόνο που θα αφιερώσουμε στο διάβασμα μας”

Δείτε ΕΔΩ οδηγίες για τους νέους φοιτητές

Τι δήλωσαν στην Offsite οι άλλοι πρωτεύσαντες:

- Μαρίνα Χατζήκυριακου

- Ανδρέας Δαμιανού

- Σταυριάνα Ευθυμιάδη 

- Σοφία Σωκράτους

- Γεωργία Ορφανίδου

- Πολύμνια Δανιήλ

Home