Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η νέα σχολική χρονιά σε αριθμούς (Μαθητές/εκπαιδευτικοί/σχολεία)

Offsite Team -
05.09.2022

Η νέα σχολική χρονιά σε αριθμούς (Μαθητές/εκπαιδευτικοί/σχολεία)

Πόσα σχολεία θα λειτουργήσουν στην Δημοτική, Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση - Πόσοι μαθητές θα φοιτήσουν

Έτοιμα για επανεκκίνηση είναι τα σχολεία της Κύπρου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με τον Υπουργό Παιδείας να είχε εκφράσει την σιγουριά ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. 

Όπως είχε ανακοινωθεί, το πρώτο κουδούνι για τα παιδιά Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θα χτυπήσει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ενώ οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών θα επιστρέψουν στα σχολεία τους την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Δημοτική εκπαίδευση 

Στην Δημοτική Εκπαίδευση, κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, σύμφωνα αναμένεται να φοιτήσουν 50.038 παιδιά στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία12.803 στα δημόσια Νηπιαγωγεία και 537 στα Ειδικά Σχολεία, ενώ αναμένεται να εργοδοτηθούν 4.583 εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης871 Προδημοτικής Εκπαίδευσης και 1.069 Ειδικής Εκπαίδευσης.

>>> Διαβάστε επίσης: Όλα έτοιμα για νέα σχολική χρονιά - 50.038 παιδιά στα Δημοτικά <<<

Στην δημοτική εκπαίδευση θα λειτουργήσουν 328 δημοτικά, 275 νηπιαγωγεία και 9 ειδικά σχολεία.

Επιπλέον στη φετινή σχολική χρονιά σχεδιάστηκε η επέκταση του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΔΡΑ.Σ.Ε.+ από 92 σε 109 δημοτικά σχολεία και από 52 σε 65 νηπιαγωγεία, με έμφαση στις δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης και μείωσης της σχολικής αποτυχίας.

Μέση Εκπαίδευση

Όσο αφορά την Μέση Γενική Εκπαίδευση κατά τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023, θα λειτουργήσουν συνολικά 113 σχολεία, εκ των οποίων 63 Γυμνάσια (μόνο γυμνασιακός κύκλος), 38 Λύκεια και 8 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο, περιλαμβανομένου και του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

>>> Διαβάστε επίσης: Διευθυντής Μέσης: Έγκαιρα τα βιβλία στις τάξεις <<<

Θα λειτουργήσουν 5 Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια, στα οποία οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Κατά τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν συνολικά 41.305 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 23.983 θα φοιτήσουν στον γυμνασιακό κύκλο και οι 17.322 στον λυκειακό κύκλο.

Το σύνολο των εκπαιδευτικών της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που αναμένεται να υπηρετήσουν ανέρχεται στους 6.583, ενώ αναμένεται μικρός αριθμός πρόσθετων διορισμών συμβασιούχων εκπαιδευτικών πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης παρουσιάστηκαν στα σχολεία την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ οι μαθητές/μαθήτριες θα παρουσιαστούν στα σχολεία την Τετάρτη,  7 Σεπτεμβρίου 2022, για να κατανεμηθούν σε τμήματα και να πάρουν τα βιβλία και το πρόγραμμά τους.

Τεχνική Εκπαίδευση

Αναφορικά με την Τεχνική Εκπαίδευση κατά την ακαδημαϊκή σχολική χρονιά 2022-2023, τα σχολεία αναμένεται ότι θα στελεχώσουν περισσότεροι από 650 εκπαιδευτές και θα φοιτήσουν περίπου 6.200 άτομα.

>>> Διαβάστε επίσης: Περισσότεροι από 6200 μαθητές στην Τεχνική εκπαίδευση <<<

Κατά την ίδια χρονιά, είπε, θα λειτουργήσουν 11 Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ), 3 Λύκεια και ΤΕΣΕΚ (μικτά Σχολεία) στην Πόλη Χρυσοχούς, στο Όμοδος και στην Έμπα, ενώ 2 κλάδοι Τεχνικής Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στον Αγρό και στη Σολέα.

Επίσης, θα λειτουργήσουν 5 Εσπερινές Σχολές Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΣΤΕΕ) και 5 Προγράμματα Διά Βίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΠΔΒΕΕΚ) σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο. 

Home