Η ΠΕΟ χαιρετίζει την εφαρμογή του ΓεΣΥ

Η ΠΕΟ χαιρετίζει την εφαρμογή του ΓεΣΥ

3+1 βήματα για να γραφτείς από σήμερα στο ΓεΣΥ
Τι αναφέρει η ΠΕΟ σε ανακοίνωση

Η ΠΕΟ χαιρετίζει με ικανοποίηση το γεγονός ότι  το Γενικό Σχέδιο Υγείας, μια μεγάλη κοινωνική κατάκτηση για την οποία, όπως αναφέρει, αγωνίστηκε εδώ και χρόνια, μπαίνει σε εφαρμογή από την 1η του Ιούνη.  

«Με συνέπεια και σταθερότητα δώσαμε τη μάχη για ένα σύστημα υγείας, το οποίο να στηρίζεται στις αρχές της καθολικότητας, της ισότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Διεκδικήσαμε σύστημα υγείας το οποίο να καλύπτει όλους τους πολίτες, σύστημα στο οποίο ο καθένας συνεισφέρει με βάση την οικονομική του δυνατότητα και απολαμβάνει υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες του», αναφέρει η ΠΕΟ σε σημερινή ανακοίνωση.

 

Την ίδια ώρα σημειώνει ότι «το ΓεΣΥ δεν ξεκινά χωρίς προβλήματα» και ότι «οι παλινδρομήσεις που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ, η πολεμική που δέχθηκε το ΓεΣΥ από διάφορα συμφέροντα, έπαιξαν αρνητικό ρόλο με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται καθυστερήσεις, ασάφειες, λειτουργικά και διαδικαστικά προβλήματα τα οποία ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς χρειάζεται να ξεπεράσουν».

 

Η ΠΕΟ επαναλαμβάνει ακόμα ότι σε συνθήκες ΓεΣΥ τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο και ότι απαιτείται χωρίς άλλη καθυστέρηση να προωθηθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες έτσι που τα δημόσια νοσηλευτήρια να είναι λειτουργικά έτοιμα, επαρκώς στελεχωμένα και με τους αναγκαίους πόρους στη διάθεση τους για να μπορούν απρόσκοπτα να διαδραματίσουν αυτό το ρόλο.

Home