Η Πρέσβειρα της Ολλανδίας συναντήθηκε με τον ΠτΒ

Offsite Team -
03.03.2021 - 15:26

Η Πρέσβειρα της Ολλανδίας συναντήθηκε με τον ΠτΒ

Thumbnail
Επιβεβαίωσε στον Πρόεδρο της Βουλής τη στάση αρχών στο Κυπριακό

Η  νέα Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο Elke Merks-Schaapveld επαναβεβαίωσε την Τετάρτη στον Πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου τη στάση αρχών της χώρας της στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Merks-Schaapveld σημείωσε ότι Ολλανδία και Κύπρος συνδέονται ως κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας την προθυμία της χώρας της για στενότερη συνεργασία σε πλειάδα θεμάτων, στο πλαίσιο αυτό. 

 

Ο κ. Αδάμου στη συνάντηση του με την Ολλανδή Πρέσβειρα, αναφερόμενος στην επικείμενη άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό, υπογράμμισε ότι οι θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, αντίκεινται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και βρίσκονται εκτός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης για το Κυπριακό και, ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.  

Τέτοιες απαράδεκτες θέσεις υπονομεύουν τις προσπάθειες για έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, τόνισε ο κ. Αδάμου,.

 

Στην ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ακόμα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής στηλίτευσε τις κατά συρροή παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις, τόσο σε βάρος της Κύπρου όσο και ευρύτερα και ότι κατά τη συνάντηση και ο κ. Αδάμου εξέφρασε ευχαριστίες για τη διαχρονική στάση αρχών, που τηρεί η Ολλανδία όσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές

 

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις όσον αφορά στην κατάσταση σε σχέση με την πανδημία Covid-19 και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στις δύο χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home