Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Πρέσβειρα της Γερμανίας

Offsite Team -
22.09.2022

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Πρέσβειρα της Γερμανίας

Η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Γερμανίας, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Βουλής με τη Γερμανίδα Πρέσβειρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, η η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Πέμπτη την Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο Anke Schlimm. Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Γερμανίας, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές και υπογραμμίστηκε η σημασία της ολιστικής διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα προς τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής και σημειώθηκε η έμπρακτη στήριξη της Γερμανίας προς την Κύπρο στο ζήτημα αυτό.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημειώθηκε η σημαντική ώθηση που δόθηκε στον διάλογο και στη συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών με την απόλυτα επιτυχή επίσκεψη εργασίας, που πραγματοποίησε πρόσφατα η Προέδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Γερμανία, μετά από σχετική πρόσκληση της Γερμανίδας ομολόγου της Bärbel Bas.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις ουσιαστικές συζητήσεις με την Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και τους Προέδρους και Μέλη των Επιτροπών Άμυνας, Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επί καίριων θεμάτων αμοιβαίου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και στα πολύ θετικά αποτελέσματά της επίσκεψης. Σημείωσε ειδικότερα την απόφαση από κοινού με τη Γερμανίδα ομόλογό της για την ανάληψη συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο την προώθηση θεμάτων που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και της μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Πρόεδρος της Βουλής στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένης της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Επισήμανε, παράλληλα, τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος, ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της περιοχής και προς επίτευξη του στόχου της της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι οι συνεργασίες της Κύπρου με φίλες γειτονικές της χώρες στοχεύουν στην προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και δεν αποκλείουν καμία χώρα, νοουμένου ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο και απέχει από επιθετικές ενέργειες που αυξάνουν επικίνδυνα την ένταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home