Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ΠτΒ δέχθηκε την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας Λίνα Μενδώνη

Offsite Team -
19.10.2022 - 13:20

Η ΠτΒ δέχθηκε την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας Λίνα Μενδώνη

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η αποκόμιση τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στον εν λόγω τομέα είναι τεράστιας σημασίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Τετάρτη (19/10) την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας κα Λίνα Μενδώνη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Την κα Μενδώνη συνόδευαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Δημοκρατίας Δρ Γιάννης Τουμαζής και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα του πολιτισμού και τονίστηκε η ανάγκη εμβάθυνσης της εν λόγω συνεργασίας, με στόχο οι δύο χώρες να αποτελέσουν μεσογειακό κόμβο πολιτιστικής διπλωματίας στην ευρύτερη περιοχή. 

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η αποκόμιση τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στον εν λόγω τομέα είναι τεράστιας σημασίας για την Κύπρο, η οποία, μέσα από τη σύσταση δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού, κατέδειξε ότι προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του τομέα του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναμένεται να αποδώσει τη δέουσα βαρύτητα στα πολιτιστικά ζητήματα του τόπου.

δσωσ

Όπως τόνισε η κα Δημητρίου, η πολιτιστική διπλωματία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα της διπλωματίας ευρύτερα και δη της κοινοβουλευτικής, και, σε αυτά τα πλαίσια, αναφέρθηκε στο υπό σύσταση Ίδρυμα Κοινοβουλευτισμού και Συμμετοχικής Δημοκρατίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, το οποίο, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, αναμένεται να αναπτύξει δράσεις και σε σχέση με πολιτιστικά ζητήματα. Η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε επίσης την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας για την κατάσταση των μνημείων και των αρχαιοτήτων στις κατεχόμενες περιοχές.

Τέλος, η κα Δημητρίου ευχαρίστησε την κα Μενδώνη για τη βούληση συνεργασίας και συντονισμού της Ελλάδας με την Κύπρο όσον αφορά, μεταξύ άλλων, στα πολιτιστικά ζητήματα και διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης των εν λόγω ζητημάτων σε κάθε επίπεδο τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

Home