Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η θέση αστυνομίας για καταγγελία ΔΗΚΟ για εκφοβισμό πολίτη

Offsite Team -
05.05.2020

Η θέση αστυνομίας για καταγγελία ΔΗΚΟ για εκφοβισμό πολίτη

Thumbnail
«Και μόνο το καραγκιόζηδες είναι δημόσια εξύβριση» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας

Πολίτης κλήθηκε για κατάθεση στην Αστυνομία σε σχέση με υπό διερεύνηση υπόθεσης δημόσιας εξύβρισης του Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη από άλλο πρόσωπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρίνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Χρίστου στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και «αφού δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις το θέμα θεωρείται λήξαν».

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας εξήγησε ότι το ζήτημα αφορούσε ανάρτηση συγκεκριμένου πολίτη στο Facebook η οποία θεωρήθηκε ως δημόσια εξύβριση και ζητήθηκε όπως διερευνηθεί. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κλήθηκε ο πολίτης κάτω από αρχική ανάρτηση του οποίου έγινε από άλλο άτομο το σχόλιο που ήταν υπό διερεύνηση.

Ενημέρωσε επίσης, ότι στο μεταξύ, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και «αφού δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις το θέμα θεωρείται λήξαν».

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε συγκεκριμένα ότι μετά από την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο τέλος Μαρτίου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας «επικοινώνησε για το θέμα της πιθανότητας διάπραξης αδικήματος με τον Γενικό Εισαγγελέα και αυτός του ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα προς διερεύνηση».

Στο μεταξύ, ο παραπονούμενος πολίτης είχε προχωρήσει σε διάφορες αναρτήσεις για το ζήτημα καταφερόμενος εναντίον του Αρχηγού της Αστυνομίας, «κάτι που είναι δικαίωμά του».

Στις 26 Απριλίου, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, όταν ο Αρχηγός της Αστυνομίας έκανε δήλωση ότι κανένας δεν εξαιρείται του νόμου μετά από την υπόθεση με εκκλησίες στο χωριό Ερήμη, ο παραπονούμενος πολίτης έγραψε σε ανάρτησή του «Κύριε Αρχηγέ να υπολογίσουμε ότι αυτό ισχύει και για την περίπτωση του κ. Νεοφύτου, σωστά;»

Κάτω από την ανάρτηση αυτή, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου, «άλλος χρήστης του FB έγραψε “Κύπρο Μιχαηλίδη είσαστε καραγκιόζηδες. Η εκκλησία δεν εξαιρείται του νόμου, αλλά τζαμιά εξαιρούνται επίσης εξαιρούνται Παπαέλληνες  και Ζορπάδες με πάμπολα κρούσματα. Εκτός από πιόνια είσαστε και αντίχριστοι όπως τον Κωστρίκη.”

«Και μόνο το καραγκιόζηδες είναι δημόσια εξύβριση οπότε δόθηκαν οδηγίες για να γίνει διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, για τον άνθρωπο που έκανε την ανάρτηση», είπε.

Εξήγησε επίσης ότι το κεφ. 55 της ποινικής δικονομίας, άρθρο 5(1) προβλέπει ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης οποιασδήποτε υπόθεσης αστυνομικός δικαιούται να καλέσει οποιοδήποτε πρόσωπο που πιστεύει ότι θα προσφέρει οτιδήποτε γνωρίζει για την υπόθεση που διερευνά.

Το πρόσωπο αυτό, πρόσθεσε, «δεν είναι υποχρεωμένο να απαντήσει σε ερωτήσεις αλλά είναι υποχρεωμένο να μεταβεί στον αστυνομικό σταθμό».

Βάσει αυτής της διερεύνησης, διευκρίνισε, κλήθηκε ο συγκεκριμένος πολίτης να καταθέσει.

«Αυτά είναι τα γεγονότα και δεν υπάρχει κανένα θέμα φίμωσης οποιουδήποτε προσώπου», διαβεβαίωσε.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ είχε ζητήσει τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για το περιστατικό και είχε κάνει λόγο για «συμπεριφορές πολιτικής δίωξης και εκφοβισμού πολίτη επειδή εξέφρασε δημόσια την άποψή του», οι οποίες «υπονομεύουν τις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της χρηστής διοίκησης και της ελευθερίας της έκφρασης και πλήττουν τη σχέση του κράτους και της αστυνομίας με τους πολίτες».

ΚΥΠΕ

Home