Η ξηρασία και οι πλημμύρες στον Ύψωνα στο μικροσκόπιο μελέτης

Η ξηρασία και οι πλημμύρες στον Ύψωνα στο μικροσκόπιο μελέτης

Θα ληφθούν μέτρα

Στο μικροσκόπιο ευρωπαϊκού προγράμματος βρίσκεται το ζήτημα των επιπτώσεων από την ξηρασία και τις πλημμύρες στον Δήμο Ύψωνα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο Δήμος σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ. Στο επίκεντρο του βρίσκεται η μελέτη της ανθεκτικότητας των πόλεων στην κλιματική αλλαγή. 

Όπως ανέφερε στην Offsite, ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου, στην περίπτωση του Δήμου τίθεται ζήτημα με τις έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες επιφέρουν πλημμύρες στην περιοχή. Ως μέρος της μελέτης εξετάζονται τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των πλημμυρών.

Ένα από τα ''μελανά'' σημεία στην περιοχή είναι ο χείμαρρος του Μαρκεττή ο οποίος περνά από τον Ύψωνα. Όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις, συνήθως προκαλούνται ποικίλα προβλήματα και πλημμύρες. Το 2008 ο χείμαρρος είχε ρίξει ακόμη και τοίχους αντιστήριξης παρασύροντας τεράστια κομμάτια. Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργίου, είναι ο λόγος για τον οποίο το Τραχώνι πλημμυρίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης μελέτης θα αξιοποιηθούν για να χρηματοδοτηθούν έργα ώστε να γίνουν υποδομές. 

Περί τα τέλη του 2020 αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης η οποία θα καλύψει όλο τον Ύψωνα, το Κολόσσι και το Τραχώνι.

Home