Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιατροδικαστική: Ψάχνουν δραστικές αλλαγές Στέφη - Χατζηπαντέλας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
26.09.2022 - 06:00

Ιατροδικαστική: Ψάχνουν δραστικές αλλαγές Στέφη - Χατζηπαντέλας

Σημαντική συνάντηση σήμερα μετά το πόρισμα για το θάνατο Αθ. Νικολάου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ανοίγουν το φάκελο ιατροδικαστική υπηρεσία σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου και Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, αρμοδιότητα του οποίου είναι η Ιατροδικαστική Υπηρεσία). 

Ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στην Offsite News ανέφερε ότι «ο τρόπος λειτουργίας των ιατροδικαστών με απασχολεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Απαιτείται πλήρης εκσυγχρονισμός του νόμου, αλλά και της λειτουργίας των νεκροτομείων, κάτι που θα επιδιώξω».

Ερωτηθείς κατά πόσο η συζήτηση ανοίγει λόγω του πορίσματος για το θάνατο του Αθανάσιου Νικολάου, ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι «τα θέματα που με αφορούν δεν σχετίζονται με το πόρισμα» Παράλληλα, ο Υπουργός είπε ότι όλοι πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της Υπηρεσίας.

>>>>Διαβάστε επίσης: Απαντά στον Αρχηγό η μητέρα Θανάση - «Ήταν όλοι διεφθαρμένοι»<<<<

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη  Δράκου θα πάει στη συνάντηση θέτοντας και το πόρισμα ώστε να τύχουν ορθού χειρισμού παρόμοιες περιπτώσεις όπως αυτές του Αθ. Νικολάου.Πάντως,η Υπουργός αναμένει την ολοκλήρωση της μελέτης του πορίσματος  Mάτσα και Αλεξόπουλου από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι έχει ετοιμαστεί πρωτόκολλο προκειμένου να μπορεί να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σε υποθέσεις που αρχικά μπορεί να αντιμετωπίζονται ως αιφνίδιοι θάνατοι.

Χαρακτηριστικά, ο Αρχηγός ανέφερε ότι:«είναι η πρώτη μας έγνοια να διαφανεί κατά πόσον εάν μια υπόθεση αφορά  εγκληματική ενέργεια ή  αιφνίδιο θάνατο και εκεί εστιάζουμε με την συμμετοχή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Όπως είπε, πολλές φορές συνδράμουν στο ανακριτικό έργο εμπειρογνώμονες  από άλλη χώρα για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα και να βγαίνει πιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα».

Home