Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιατροί: Μονομερείς αποφάσεις συνιστούν ασέβεια στον ΠΙΣ

Offsite Team -
14.06.2022

Ιατροί: Μονομερείς αποφάσεις συνιστούν ασέβεια στον ΠΙΣ

Ζητεί ανάκληση αποφάσεεων πριν τη συνάντηση για τα εφημερεύοντα ιατρεία

Για μονομερείς αποφάσεις λίγες μέρες πριν από τις προκαθορισμένες συναντήσεις με τους ιατρούς κάνει λόγο ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και των εμπλεκόμενων επιστημονικών εταιρειών με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ιατρών με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) που σκοπό έχει την ορθή και ποιοτική εφαρμογή και λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων και ενώ έχουν διευθετηθεί συναντήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, «προς έκπληξη μας πληροφορηθήκαμε για την εξαγγελία άμεσης λειτουργίας τους από τον ΟΑΥ, με την αποστολή σχετικού υπομνήματος που εμπεριέχει τόσο το πρόγραμμα λειτουργίας των ιατρείων όσο και καθηκοντολόγιο που εκφεύγει του ρόλου εφημερεύοντος ιατρείου πρωτοβάθμιας φροντίδας».  

«Η έκπληξη συνεχίστηκε με την ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ χωρίς να ληφθεί υπόψη η άποψη αυτών που θα την υλοποιήσουν», προστίθεται.

Ο ΠΙΣ εκφράζει λύπη για τις μονομερείς αυτές αποφάσεις «οι οποίες συνιστούν παντελή έλλειψη σεβασμού προς το θεσμό του ΠΙΣ και προς τα συνδικαλιστικά όργανα των ιατρών και δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των ιατρείων αυτών». Καλεί τέλος τους αρμόδιους φορείς όπως ανακαλέσουν τις όποιες αποφάσεις και όπως σεβαστούν την εν εξελίξει διαβούλευση.

ΚΥΠΕ

Home