ΗΕ: Πλήρης υποστήριξη προς τη ΔΕ για Αγνοουμένους

Ο Βοηθός ΓΓ Ηνωμένων Εθνών σκοπεύει να ενημερώσει τα μέλη του ΣΑ για τα επιτεύγματα της ΔΕΑ

Την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών προς τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) εξέφρασε ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική Miroslav Jenča, ο οποίος σκοπεύει να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για την αποστολή του στην Κύπρο, και, μεταξύ άλλων, για το έργο και τα επιτεύγματα της ΔΕΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ο κ. Jenča είχε συνάντηση σήμερα με τα τρία μέλη της στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ. Τα μέλη της ΔΕΑ τον ενημέρωσαν για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Επιτροπή καθώς και για αποτελέσματα των εργασιών της.

Οπως αναφέρεται ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ υπογράμμισε την πλήρη στήριξη των ΗΕ προς τη ΔΕΑ και επανέλαβε τη σημασία του έργου της καθώς αυτό βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων στο νησί.

Ακόμη σημειώνεται πως ο κ. Jenča σκοπεύει να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για την αποστολή του στην Κύπρο, και μεταξύ άλλων, για το έργο και τα επιτεύγματα της ΔΕΑ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως τα μέλη της ΔΕΑ εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να πετυχαίνουν απτά αποτελέσματα προκειμένου να υπάρξει ένα κλείσιμο στην αβεβαιότητα που υπάρχει για τους συγγενείς και τις οικογένειες των αγνοουμένων στην Κύπρο.

Τέλος αναφέρεται πως τα μέλη της ΔΕΑ θα ενημερώσουν εκ νέου τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια επικείμενης επίσκεψής τους στην έδρα των ΗΕ τον Μάιο.

10