Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ικανοποίηση Ακιντζί, Ερχιουρμάν, Οζερσάι για ανταλλαγή υπόπτων

Offsite Team -
13.06.2019 - 16:25

Ικανοποίηση Ακιντζί, Ερχιουρμάν, Οζερσάι για ανταλλαγή υπόπτων

Thumbnail
Δεν ήρθαν σε επαφή οι δύο πλευρές

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι έγινε η ανταλλαγή του πακιστανικής καταγωγής καταζητούμενου για φόνο στα κατεχόμενα με τους τέσσερις Γεωργιανούς που καταζητούνται για φόνο στις ελεύθερες περιοχές, εξέφρασε στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

 

Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την Ειδική Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, «τίποτε δεν είναι πιο λάθος από το να δίδεται η εντύπωση της μιας πλευράς για την άλλη ότι είναι εγκληματικός παράδεισος». Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μπορεί η μια πλευρά να μην αναγνωρίζει την άλλη, αλλά καμία από τις πλευρές δεν πρέπει να αποτελέσει μέρος διαφυγής για τους εγκληματίες. Όποιος κι αν είναι, όποιας καταγωγής και αν είναι, ο εγκληματίας δεν πρέπει να νιώθει προστατευόμενος στην άλλη πλευρά, συνέχισε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι «ούτε εμείς πρέπει να το κάνουμε αυτό, ούτε η άλλη πλευρά. Γι’ αυτό εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες όπως αυτή».

 

Στο παρελθόν, ανέφερε, είχαν γίνει τέτοιου είδους παραδόσεις αλλά μόνο από την μία πλευρά, αλλά το σημαντικό είναι αυτοί που έχουν τάση να διαπράξουν ένα έγκλημα να μην θεωρούν ότι θα διαπράξουν το έγκλημα στην μια πλευρά, θα διαφύγουν στην άλλη και κανείς δεν θα τους κάνει τίποτε. Πρέπει οι εγκληματίες να αποθαρρύνονται και αυτό που έγινε θα ωφελήσει, πρόσθεσε.

 

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι πριν την παράδοση είχε ενημερωθεί η «εισαγγελία», ενώ και ο συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, Χακί Ονέν κρατούσε τον ίδιο ενήμερο για τις εξελίξεις.

Κουντρέτ Οζερσάι

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι έγραψε ότι εδώ και καιρό υπήρχε σε εξέλιξη ένας διάλογος μέσω των ΗΕ για το θέμα αυτό και χαρακτήρισε τη σημερινή εξέλιξη ως ένδειξη ότι είναι εφικτή η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε πρακτικό επίπεδο. Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, να μην μένουν ατιμώρητοι οι δράστες ανεξάρτητα σε ποια πλευρά έχουν διαπράξει τα εγκλήματά τους. Ευχαρίστησε καταλήγοντας όσους κοπίασαν γι’ αυτόν το σκοπό.  

Τουφάν Ερχιουρμάν

Ικανοποίηση εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν λέγοντας πως αυτό είναι το αποτέλεσμα συνομιλιών που διήρκεσαν εδώ και αρκετό καιρό.  

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Ερχιουρμάν ανέφερε ότι πρόκειται για ένα γεγονός που δεν πρέπει να παραβλεφθεί, να περάσει απαρατήρητο. «Πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για από δω και πέρα, δεν πρέπει να επιτραπεί στους εγκληματίες να μετατρέψουν τη μη λύση σε πλεονέκτημα γι’ αυτούς», πρόσθεσε.  

Δεν ήρθαν σε επαφή οι δύο πλευρές

 

Σύμφωνα με την Κίπρις Ποστασί οι δύο πλευρές, η «αστυνομία» και η αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ήρθαν σε επαφή για την παράδοση των καταζητούμενων. Οι παραδόσεις έγιναν μέσω των ΗΕ από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.  

Ο Τ/κ συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, Χακί Ονέν ανέφερε στην Κίπρις Ποστασί ότι και παλαιότερα υπήρξαν παρόμοιες παραδόσεις μετά από «ανεπίσημες» διαβουλεύσεις, μέσω των ΗΕ. Όπως εξήγησε, αρμόδιοι των ΗΕ είχαν συναντήσεις με την «αστυνομία» στην τ/κ πλευρά και στη συνέχεια με την αστυνομία της Δημοκρατίας και αυτή η διαδικασία απέδωσε καρπούς.

Home