Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ικανοποίηση Βρετανικών Βάσεων και ΕΦ για 'Αργοναύτης 2019'

Offsite Team -
06.06.2019 - 14:18

Ικανοποίηση Βρετανικών Βάσεων και ΕΦ για 'Αργοναύτης 2019'

Thumbnail
Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο

Οι Βρετανικές Βάσεις και η Εθνική Φρουρά στην Κύπρο χαιρέτισαν τη μεταξύ τους συνεργασία μετά από ακόμη μια επιτυχημένη άσκηση «Αργοναύτης» που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο.

 

Στην ετήσια πολυεθνική επιχείρηση με εκτέλεση άσκησης επί χάρτου για σενάριο εκκένωσης αμάχων (ΝΕΟ)  υπό την Κυπριακή Δημοκρατία συμμετείχαν 16 χώρες όπως και εκπρόσωποι από την ΕΕ  σε ένα σενάριο δύο φάσεων, το οποίο περιελάμβανε έρευνα και διάσωση.

 

Η άσκηση, η οποία έγινε περιφερειακός θεσμός, στόχο έχει να δοκιμάσει τις δυνατότητες πολλαπλών εθνών να συνεργαστούν σε περίπτωση που απαιτείται εκκένωση αμάχων.

 

Ο ταγματάρχης Jamie Cameron, ο οποίος διαδραμάτισε βασικό ρόλο στον σχεδιασμό και συντονισμό του «Αργοναύτη», δήλωσε ότι παρά τις συνήθεις προκλήσεις όταν πολλές χώρες συμμετέχουν σε μια άσκηση αυτού του μεγέθους, ήταν πολύ ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα.  

 Ανέφερε ότι η άσκηση ήταν επιτυχημένη και «ικανοποιήσαμε όλους τους εκπαιδευτικούς μας στόχους».  

 Πρόσθεσε ότι τον επόμενο χρόνο προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς και με τις άλλες χώρες που συμμετέχουν.

Home