Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ικανοποίηση εκφράζουν οι διοργανωτές της πορείας για Συνεργατισμό

Offsite Team -
28.03.2019 - 15:34

Ικανοποίηση εκφράζουν οι διοργανωτές της πορείας για Συνεργατισμό

Thumbnail
Τι δηλώνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης

Mεγάλη ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στην κινητοποίηση το βράδυ της Τετάρτης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατά της απόφασης για τερματισμό του κύκλου εργασιών του Συνεργατισμού εκφράζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.  

Κοινή τους ανακοίνωση, η οποία στάλθηκε από την Ένωση Κυπρίων Αγροτών, αναφέρει ότι «για πρώτη φορά ενώθηκε ολόκληρος ο κυπριακός λαός υπερασπιζόμενος μια από τις μεγαλύτερες του κατακτήσεις και εμείς τον ευχαριστούμε θερμά διαβεβαιώνοντας ότι αυτό που έγινε το βράδυ της Τετάρτης ήταν μόνο η αρχή και όλοι μαζί ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αιτημάτων που η παλλαϊκή συγκέντρωση απαίτησε».

 

Οι συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις θα εργαστούν «για αξιοποίηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό και την ενεργοποίηση όλων εκείνων των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών (πολιτικών, αστικών, ποινικών) διαχρονικά σε όσους αποδεδειγμένα σχετίζονται με την κατάρρευση του Συνεργατισμού, με παραδειγματική τιμωρία τους».

 

Διαβεβαιώνουν επίσης τον κυπριακό λαό «για την ανάληψη πρωτοβουλιών για τερματισμό των διαδικασιών αποξένωσης της περιουσίας του Συνεργατισμού και της εξεύρεσης τρόπου, προκειμένου αυτές να αποδοθούν, συμπεριλαμβανομένων των κτηρίων, των αποθηκών, των συσκευαστηρίων, των εργοστασίων, των οικοπέδων, στους νόμιμους δικαιούχους τους, που δεν είναι άλλοι από τα μέλη των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων».  

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης της 27ης Μαρτίου εκφράζουν έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια «για αναβίωση της ιδέας υγιούς Συνεργατισμού στην Κύπρο, μιας ιδέας που ο απλός κόσμος στήριξε για δεκαετίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, υπό το σύνθημα ‘Ο καθένας για όλους και όλοι για τον καθένα’».  

Αναμένουν, τέλος, «να αποδοθεί δικαιοσύνη στη βάση του πορίσματος και στην έκθεση που ετοιμάζει ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Home