Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ηλεκτρονικές πινακίδες θα ενημερώνουν για το οδικό δίκτυο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
27.01.2023

Ηλεκτρονικές πινακίδες θα ενημερώνουν για το οδικό δίκτυο

Που τοποθετείται σήμερα η πρώτη - Έρχονται 4 συνολικά πινακίδες πληροφόρησης (vms) - Τα σημεία και το κόστος

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Με ηλεκτρονικά μηνύματα στο δρόμο θα ενημερώνονται οι Κύπριοι οδηγοί για την κατάσταση του οδικού δικτύου ενώ οδηγούν στον αυτοκινητόδρομο. Σήμερα θα τοποθετηθεί  η πρώτη από τις τέσσερις πινακίδες πληροφόρησης (vms) που θα υλοποιήσουν το έξυπνο αυτό έργο που θα έχει συνολικό κόστος 700.000 + ΦΠΑ. Ο προγραμματισμός είναι οι τέσσερις πινακίδες να τοποθετηθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2023.

Σήμερα το πρωί από τις 09:30 θα αρχίσουν οι εργασίες στον Αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Λευκωσίας (Α2) πριν την έξοδο Πέρα Χωρίου Νήσου στο ύψος της Αλάμπρας. Mετά την εγκατάσταση στις επόμενες μέρες θα γίνει και η ηλεκτροδότηση της πινακίδας από την ΑΗΚ.

Η δεύτερη πινακίδα θα τοποθετηθεί στο ίδιο σημείο συμβολής αυτοκινητοδρόμων με κατεύθυνση τη Λεμεσό και Λάρνακα.

Η τρίτη πινακίδα θα τοποθετηθεί στο ζυγιστικό σταθμό Λατσιών με κατεύθυνση τη Λευκωσία.

Η τέταρτη πινακίδα θα τοποθετηθεί απέναντι από  τον Ζυγιστικό με κατεύθυνση τη Λεμεσό.

Η δεύτερη, τρίτη και τέταρτη πινακίδα θα τοποθετηθούν εντός Φεβρουαρίου.

>>>>Διαβάστε επίσης: Έρχεται μεγάλο έργο του ΥΠΑΝ με τεχνολογικό κολοσσό στην Παναγιά<<<< 

Από χρόνο ταξιδιού μέχρι συμβάντα 

Εφόσον όλα κυλούν ομαλά στο οδικό δίκτυο οι πινακίδες θα ενημερώνουν για την απόσταση μέχρι το κέντρο της πόλης δηλαδή τον εναπομείνοντα χρόνο διαδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση οι πινακίδες θα ενημερώνουν τους οδηγούς εάν υπάρχει δρόμος κλειστός, τροχαίο, τροχαία κίνηση ή οτιδήποτε άλλο  και εάν θα χρειαστεί να κάνουν εκτροπή.

Σημειώνεται ότι στα σημεία που θα τοποθετηθούν οι πινακίδες θα υπάρχουν και μετρητές που θα δίνουν πληροφορίες στο σύστημα για τους χρόνους, τον αριθμό των οχημάτων και τις ταχύτητες.. Τα μηνύματα θα αποστέλλονται από την Τροχαία στην Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και από εκεί θα καταγράφονται στις πινακίδες για ενημέρωση των οδηγών. 

Ο εκτελεστικός μηχανικός του έργου Αριστοτέλης Σάββα μιλώντας στην Offsite News ανέφερε ότι η ενημέρωση των οδηγών μέσω πινακίδων εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Όπως είπε ο κ. Σάββα το έργο συγχρηματοδοτείται από δυο ευρωπαϊκά ταμεία το Ελλάδα - Κύπρος 2014 -2020 και Συνδέοντας με την Ευρώπη.

 

Home