Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ημιτελές ο δρόμος Αεροδρομίου- Κάτω Πάφου - Τι λένε οι Αρχές

Offsite Team -
17.08.2019 - 13:26

Ημιτελές ο δρόμος Αεροδρομίου- Κάτω Πάφου - Τι λένε οι Αρχές

Thumbnail
Προσπάθειες για συζήτηση ενώπιον ΠτΔ και Υπουργών

Το θέμα της ολοκλήρωσης του δρόμου Αεροδρομίου – Κάτω Πάφου απασχολεί έντονα τις αρμόδιες αρχές της Πάφου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως για την ολοκλήρωση του δρόμου Αεροδρομίου – Κάτω Πάφου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου καταβάλλει προσπάθειες, όπως το θέμα συζητηθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών, Γεωργίας, που υπάγεται κοντά του το Τμήμα Περιβάλλοντος, καθώς και το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

To θέμα διαιωνίζεται για χρόνια τώρα και πρέπει να εξευρεθεί κάποια λύση, συμπλήρωσε.

Εκτίμησε πως μόνο κάτω από την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να δοθεί λύση στην ολοκλήρωση του έργου, αλλά και να γίνει σε βάθος συζήτηση. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης κληθείς να σχολιάσει το θέμα ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως προσπάθεια των φορέων της Πάφου είναι η σύντομη ολοκλήρωση του δρόμου . Ήδη είπε, οι αρμόδιοι φορείς συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Τουρισμού στον οποίο ανέφεραν πως το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα έργα που πρέπει να γίνουν.

Ακολούθως ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε σε κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει με την υπηρεσία περιβάλλοντος, γιατί, όπως εξήγησε, προβάλουν το επιχείρημα ότι η περιοχή που είναι ο ποταμός, είναι περιοχή NATURA και υπάρχει το πρόβλημα με τα πτηνά που διασχίζουν τον ποταμό της Έζουσας.  Προσπαθούμε να βρούμε κάποιες λύσεις για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα κατέληξε.   

Στο μεταξύ  βουλευτές της Πάφου , συνεχίζουν  να ασκούν πιέσεις για να εξευρεθεί λύση η οποία να μπορεί να εφαρμοστεί και να μην προβάλλονται ούτε περιβαλλοντικοί λόγοι ούτε οικονομικοί λόγοι. 

Ο βουλευτής ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής σε δηλώσεις του ανέφερε πως παρά “τις επανειλημμένες μας προσπάθειες στην Βουλή και σε συναντήσεις με Υπουργούς , ακόμη δεν έχει τελεσφορήσει να έχουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση”. Eίπε ακόμη, πως σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με την Υπουργό Μεταφορών και τον ΓΔ του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ενημερώθηκαν πως εξετάστηκαν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όμως το Τμήμα Περιβάλλοντος συνεχίζει να φέρει ενστάσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο. Ο κ. Φακοντής ανέφερε πως η λύση στο όλο ζήτημα εστιάζεται στο ότι έχει επηρεαστεί η βιοποικιλότητα στο συγκεκριμένο χώρο με την δημιουργία γέφυρας. Αυτή , όπως εξήγησε, είναι η θέση του Τμήματος Περιβάλλοντος, σημειώνοντας παράλληλα, πως άμεσα θα πρέπει, η Υπουργός Μεταφορών,το Υπουργικό συμβούλιο αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρουν την πολιτική απόφαση για κατασκευή του υπόλοιπου μέρους του δρόμου .

Ο βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μήκος του δρόμου, γύρω στα 18 χιλιόμετρα, έχει αποπερατωθεί εδώ και χρόνια και έχουν μείνει τα τελευταία δύο χιλιόμετρα και δυστυχώς παρεμβάλλονται εμπόδια από την περιβαλλοντική αρχή για περιβαλλοντικούς λόγους. Δυστυχώς, συνέχισε, υποβάλλουν ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή όδευσης του δρόμου που τα τελευταία δύο χιλιόμετρα θα κοστίζουν πέραν των 20 εκ. ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε, είπε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου, δεν υπάρχει κανένα κράτος που θα συγκατανεύσει σε αυτές τις συνθήκες για 2 χιλιόμετρα δρόμου να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 20 εκ. ευρώ.

Home