Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιωνάς: Θα βρούμε όλα τα πτώματα-Ο "Ορέστης" αντιμέτωπος με ισόβια

Offsite Team -
04.05.2019 - 10:47

Ιωνάς: Θα βρούμε όλα τα πτώματα-Ο "Ορέστης" αντιμέτωπος με ισόβια

Thumbnail
Τι ανέφερε ο Ιωνάς Νικολάου σε ελλαδικό μέσο

Οι έρευνες για τις σορούς όλων των γυναικών θα ολοκληρωθούν, ενώ θα υπάρξει αν χρειαστεί απόδοση ευθυνών για φανούν τα κενά του συστήματος και να μην επαναληφθούν ξανά ανάλογα φαινόμενα, διαβεβαιώνει ο παραιτηθείς υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Την ταυτοποίηση και της δεύτερης σορού επιβεβαίωσε, σε δηλώσεις του στο ρ/σ News 24/7 στους 88,6 ο παραιτηθείς υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάο της Κύπρου, ο οποίος εκτίμησε ότι η χρήση από αύριο του sonar που ήρθε από την Ισπανία, θα προσφέρει τη δυνατότητα, μέσω λέιζερ, να εντοπιστεί, αν υπάρχει πτώμα, στο Μιτσερό και στο Ξυλιάτο.

«Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας θα μπορέσουμε να βρούμε τα πτώματα και να σταλούν στους οικείους τους», είπε ο κ. Νικολάου και προανήγγειλε τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου οργάνου για τη διερεύνηση περιστατικών παραβίασης δικαιωμάτων ανθρώπων από τρίτες χώρες.

Όπως είπε ο κ. Νικολάου, ο πρόεδρος Ανστασιάδης συναντήθηκε με τους πρέσβεις και τους προξένους των Φιλιππίνων, της Σρι Λάνκα, του Νεπάλ, της Ινδίας και του Βιετνάμ και εξέφρασε την θλίψη της κυβέρνησης και του κυπριακού λαού για όσα έχουν συμβεί.

Ο παραιτηθείς υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθούν οι έρευνες και ο ύποπτος να «οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου θα αντιμετωπίσει ποινές ισόβιας φυλάκισης».

Εξήγησε ακόμη τις διαφορές ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα σε ότι αφορά την σχέση αστυνομίας και δικαιοσύνης. «Στην Ελλάδα, οι εισαγγελείς υπάγονται στις δικαστικές αρχές. Στην Κύπρο, η αστυνομία, με την συμπλήρωση των ανακρίσεων απευθύνεται στον γενικό εισαγγελέα. Παρακάμπτεται εντελώς το υπουργείο και ο υπουργός δεν έχει αρμοδιότητα επί των θεμάτων. Και πολύ σωστά γίνεται, για να υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Έτσι, δεν υπήρχε η δυνατότητα να έχω γνώση, γιατί θα ήταν υπέρβαση εξουσίας».

Για τον προσφάτως αποπεμφθέντα διοικητή της αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, εκτίμησε πως εκείνος «έκρινε ότι θα ήταν για τον ίδιο προτιμότερο να εξηγήσει το τι είχε γίνει, για τις έρευνες που είχαν γίνει. Ο Πρόεδρος είχε εντελώς διαφορετική άποψη και έτσι τον έπαψε από τα καθήκοντα του». 

«Έχω ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα από την ανεξάρτητη αρχή εξερεύνησης παραπόνων κατά της αστυνομίας», είπε επίσης ο κ. Νικολάου, «για να καταδειχθεί η ύπαρξη ευθυνών και αυτό θα γίνει. Αυτή είναι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Να φανούν τα κενά και να ληφθούν τα μέτρα για να αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος ώστε να μην επαναληφθούν τα θέματα αυτά».

 

Home