Ισχυροί άνεμοι και βροχές καλοκαιριάτικα

Ισχυροί άνεμοι και βροχές καλοκαιριάτικα

Τι καιρό να περιμένουμε τις επόμενες μέρες

Εποχική χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή, ενώ ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου μέχρι και την Παρασκευή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά σε κάποιες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια θα πνέουν μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καιρός αύριο 

Αύριο, θα υπάρχουν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το πρωί πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα βορειοανατολικά. Αργότερα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά-ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και σταδιακά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Παροδικά το απόγευμα, στα νότια και τοπικά στα νοτιοδυτικά, θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και το απόγευμα παροδικά τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο κατά το Σαββατοκύριακο, για να κυμανθεί την Κυριακή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

1

Home