Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιστορική μέρα: Αρχίζουν σήμερα τα έργα για το δρόμο Πάφου - Πόλης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
01.07.2022 - 06:00

Ιστορική μέρα: Αρχίζουν σήμερα τα έργα για το δρόμο Πάφου - Πόλης

Παρουσία Γιάννη Καρούσου αρχίζουν τα έργα (ΧΑΡΤΕΣ)

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ένα από τα μεγαλεπήβολα έργα που τέθηκαν σαν στόχοι από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, να υλοποιηθούν μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του, οδεύει προς κατάληξη. Σήμερα στις 08:30 το πρωί στην παρουσία του υπουργού Μεταφορών,  Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου,  θα αρχίσουν εργασίες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάφου- Πόλις Χρυσοχούς αφού θα μπουν οι μπουλντόζες.

Στην τελετή θα παραστεί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου και ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή.

 Απόλυτη ικανοποίηση

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις εξελίξεις λέγοντας ότι «είναι πολύ ευχάριστο νέο η έναρξη των εργασιών και ελπίζουμε σύντομα να προχωρήσουν και τα έργα προς την Πόλη Χρυσοχούς».

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, τα έργα δεν θα ξεκινούσαν πριν τον Φεβρουάριο του 2022, Σημειώνεται ότι το έργο είναι εκτιμώμενης αξίας  72,9 εκατ. ευρώ και πρέπει να παραδοθεί ολοκληρωμένο στις 26 Νοεμβρίου 2024. Οι μπουλντόζες θα μπουν στο δρόμο, αφού ολοκληρώθηκαν οι μελέτες.

>>>Διαβάστε επίσης: Έπεσαν οι υπογραφές για ανακατασκευή τμήματος δρόμου Πάφου–Πόλης<<<<

Σε δυο φάσεις

Η Α’ φάση των κατασκευαστικών έργων θα αρχίσει με την κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων από την Αγία Μαρινούδα  μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ., με προοπτική αναβάθμισής του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων.  

Η Αγία Μαρινούδα απέχει 8 περίπου χιλιόμετρα πριν τον κυκλικό κόμβο των Κονιών στην είσοδο της Πάφου, βόρεια του Αεροδρομίου Πάφου. Από την Αγία Μαρινούδα ο δρόμος θα ακολουθεί βόρεια πορεία ανατολικά της Μαραθούντας και της Τσάδας, δυτικά της Καλλέπειας και του Στρουμπιού και θα καταλήγει μετά το Στρουμπί στον υφιστάμενο δρόμο.

xarths

Η Α’ φάση είναι μήκους 15,5 χιλιομέτρων. Το έργο αρχικά περιλαμβάνει έναν ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή της Αγίας Μαρινούδας, (πλησίον του Αεροδρομίου Πάφου) που θα συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου. Επιπλέον θα κατασκευαστεί ένας ανισόπεδος κόμβος στην Τσάδα και ένας τερματικός ανισόπεδος κόμβος μετά το Στρουμπί. 

Φτιάχνουν και σήραγγες

Θα κατασκευαστούν δύο σήραγγες στην περιοχή Τσάδας - Καλλέπιας. Η μεγάλη θα είναι 730 μέτρα, και η μικρή 290 μέτρα.  Θα ανεγερθούν επίσης πέντε κοιλαδογέφυρες. Tο προκαταρκτικό κόστος της Β’ φάσης ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ.   Κατά την Β’ φάση θα κατασκευαστεί όδευση από το Στρουμπί μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς και είναι περίπου 15.5χιλιόμετρα.

Home