Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κ. Βασιλείου: Δεν κινδύνευσε η υγεία πολιτών από την πυρκαγιά

Offsite Team -
13.06.2022 - 14:59

Κ. Βασιλείου: Δεν κινδύνευσε η υγεία πολιτών από την πυρκαγιά

Οι άνεμοι μετέφεραν το νέφος που δημιουργήθηκε από την καύση των ελαστικών στο Μαρί ψηλά, είπε η Επ. Περιβάλλοντος

Οι άνεμοι μετέφεραν το νέφος που δημιουργήθηκε από την καύση των ελαστικών στην πυρκαγιά στο Μαρί ψηλά, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει άμεσα η ανθρώπινη υγεία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλεια Βασιλείου, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για να δούμε τον βαθμό επηρεασμού στο έδαφος.

>>> Διαβάστε επίσης: Μεγάλη διαμαρτυρία στο λατομείο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού-Pics <<<

"Πρέπει να εξεταστούν τα στοιχεία για να πούμε τι επηρεάστηκε ακριβώς και πώς", σημείωσε, αναφέροντας ότι η καύση ελαστικών είναι κάτι το οποίο απεύχεται όποιος ασχολείται με περιβαλλοντικά θέματα και είναι ό,τι χειρότερο για τη φύση.

"Ήταν ευτύχημα το πόσο άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών: Υπουργείο Εσωτερικών, Πολιτική Άμυνα, Μετεωρολογία, Τμήμα Περιβάλλοντος, ήταν όλοι επί τόπου", σημείωσε.

Η κα. Βασιλείου ανέφερε ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένας μηχανισμός, ο οποίος βελτιώνεται συνέχεια μέσα από τις προκλήσεις που είχαμε τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την πρόληψη των περιβαλλοντικών κινδύνων. Παρατηρούνται κάποιες ελλείψεις, οι οποίες έχουν διοικητικό χαρακτήρα, και μπαίνουν σε διαδικασία διόρθωσης.

"Ήμουν σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες και γνώριζα ότι οι εκτιμήσεις των δεδομένων δεν δημιουργούσαν ανησυχία άμεσου επηρεασμού της ανθρώπινης υγείας. Ως εκ τούτου, εικάζω ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού απομάκρυνσης ή ενημέρωσης, τη δεδομένη στιγμή θα προκαλούσε αχρείαστο πανικό", σημείωσε.

Χωρίς να αναφέρεται στη συγκεκριμένη πυρκαγιά, η Επίτροπος τόνισε ότι σε περίπτωση που δούμε μαύρο καπνό τον αποφεύγουμε. "Όταν βλέπουμε μαύρο καπνό, κλείνουμε τα κλιματιστικά, δεν τον αναπνέουμε, το αποφεύγουμε πάση θυσία. Αυτό πρέπει να ξέρει ο κόσμος", είπε.

Σε ερώτηση αν μένει μέρες στην ατμόσφαιρα, η Επίτροπος απάντησε ότι αυτό εξαρτάται κατά περίπτωση από τις καιρικές συνθήκες, το ύψος των ανέμων, και το κατά πόσον βρέχει ή όχι.

Κάποια από τα σωματίδια που μπορεί να έχουν κατέβει στο έδαφος, θα εξεταστούν με αναλύσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατά τις επόμενες μέρες, είπε η Επίτροπος, για να δώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, για το αν έχει επηρεαστεί η γη και πού.

(ΚΥΠΕ)

Home