Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καδής: Στόχος η παραγωγή προϊόντων από κυπριακές πρώτες ύλες

Offsite Team -
20.09.2022 - 17:42

Καδής: Στόχος η παραγωγή προϊόντων από κυπριακές πρώτες ύλες

Καδής: Η Κυβέρνηση στήριξε τους αγρότες με 50 εκατ. ευρώ

Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων από κυπριακές πρώτες ύλες, με προστιθέμενη αξία για την οικονομία της Κύπρου, δήλωσε, την Τρίτη, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την καλλιέργεια λυκίσκου, που διοργάνωσε ο όμιλος επιχειρήσεων Φωτιάδη, ο κ. Καδής είπε πως η παραγωγή του λυκίσκου στην Κυπερούντα ακολουθεί ένα φιλοπεριβαλλοντικό σύστημα καλλιέργειας, αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους με μεγάλη ακρίβεια και μέγιστη απόδοση.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός Γεωργίας, σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της μοναδικής καλλιέργειας λυκίσκου στην Κύπρο και η ανάδειξη της συμβολής της καλλιέργειας αυτής στην παραγωγή της ποιοτικής κυπριακής μπύρας Λέων. Πρόσθεσε ότι η παραγωγή της γίνεται με απόλυτο σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, κάτι που αποδεικνύει την ευαισθησία των ανθρώπων της Λέων για το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας.

Αναφερόμενος στην μπύρα Λέων, είπε πως «ένα από τα βασικότερα συστατικά της είναι ο επιτόπιας παραγωγής λυκίσκος, ο οποίος καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια από την ομάδα της εταιρείας Φωτιάδη στην περιοχή της Πιτσιλιάς», για να προσθέσει πως «το εγχείρημα, αν και ομολογουμένως δύσκολο, αν λάβει κανείς υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της κυπριακής υπαίθρου, έχει στεφθεί με επιτυχία, αφού ο κυπριακός λυκίσκος, όχι μόνο καλλιεργήθηκε και ευδοκίμησε, αλλά έδωσε ένα ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα στην μπύρα Λέων».

«Πέραν όμως του στοιχείου της προέλευσης και της ταυτότητάς της, η μπύρα Λέων χαρακτηρίζεται και από την υψηλή της ποιότητα, η οποία αποδεικνύεται από τις διακρίσεις που έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει στους διαγωνισμούς στους οποίους μετέχει», ανέφερε ο κ. Καδής. 

ΚΥΠΕ

Home