Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καδής:Τα εργαλεία χρηματοδότησης θα παρέχουν οφέλη σε γεωργούς

Offsite Team -
04.06.2019

Καδής:Τα εργαλεία χρηματοδότησης θα παρέχουν οφέλη σε γεωργούς

Thumbnail
Όσα δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας στη συνάντηση του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, δήλωσε πως τα εργαλεία χρηματοδότησης θα πρέπει να παρέχουν αυξημένα οφέλη σε γεωργούς που εμπλέκονται στην έρευνα και την καινοτομία και να είναι προσιτά και στους γεωργούς με μικρές εκμεταλλεύσεις.  

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Καδής, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ στο Βουκουρέστι, σε παρέμβασή του σημείωσε πως η υιοθέτηση μιας τέτοιας πολιτικής αναμένεται να αποτελέσει ουσιαστικό κίνητρο για τους αγρότες, ώστε να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας, να καταστούν πιο ανταγωνιστικοί και παράλληλα πιο φιλικοί προς το περιβάλλον.

Το Συμβούλιο συζήτησε επίσης την αξία της έρευνας και της καινοτομίας στη γεωργία και τον ρόλο που αυτή μπορεί να διαδραματίσει στην επίλυση θεμάτων που απασχολούν την γεωργία. Οι Υπουργοί Γεωργίας των Κρατών Μελών συζήτησαν επίσης τους τρόπους, μέσα από τους οποίους θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί η έρευνα και η καινοτομία στον τομέα της γεωργίας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

 

Home